Notícies

  • Per tercer any consecutiu, la Institució de les Lletres Catalanes, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Fundació Mallorca Literària, l'Institut Menorquí d’Estudis, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC), la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà i l'Oficina Pública de la Llengua Catalana, impulsen Lletres Compartides.
  • El 10 de juny es va obrir el període de sol·licituds de subvencions per a la mobilitat d'autors de la literatura catalana i aranesa fora del domini lingüístic d'ambdues llengües.
  • L'Associació facilita una llista actualitzada setmanalment amb els premis vigents ordenats per data de termini de presentació dels originals.
  • Vora cent persones es van trobar a València el passat divendres, 7 de juny, per assistir a la trenta-quatrena edició dels premis, que atorga l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana des de 1991.
  • Amb motiu del lliurament XXIV Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana, l'Associació va organitzar tres activitats de Països Catalans per celebrar el premi i per col·laborar a difondre l'obra de la guanyadora, Antonina Canyelles. Els actes es van fer a València, Palma i Barcelona i van aplegar prop de 200 persones.
  • Es convoca la setena edició del Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra, que organitza l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana juntament amb l'Agència Catalana de la Joventut i l'Institut Balear de la Joventut. S'hi poden presentar escriptors d'entre 18 i 30 anys amb un poemari.
  • Cada mes l'Associació recull en una llista els autors que han rebut algun premi literari. Aquests són els socis guardonats al maig. Enhorabona ;)
  • Una cinquantena de persones van assistir a l'Encontre GALEUSCA 2024, que es va celebrar dimecres 29 de maig a Palma amb l'eix vertebrador de la traducció com a via d'internacionalització literària. 
  • Avui s'està celebrant a Palma l'Encontre GALEUSCA 2024, que arrenca amb la lectura d'aquest manifest per part de les tres entitats que conformen la Federació GALEUSCA. L'Asociación de Escritoras e Escritores en Lingua Galega (AELG), l'Euskal Idazleen Elkartea (EIE) i l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) van fundar aquesta federació l'any 1984 i representa prop de 2.800 autors literaris.
  • Joanjo Garcia, Alfons Pérez Daràs, Marta Pera Cucurell, Ferran Torrent, Sònia Alejo i Aitana Guia han estat els guanyadors de la trenta-quatrena edició dels Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians. Els atorga l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i distingeixen les millors obres de l'any anterior en la modalitat de literatura infantil, juvenil, traducció, narrativa, teatre i assaig, a més a més del premi difusió. L'acte de lliurament es farà divendres 7 de juny a València.