Notícies

  • "Els enyoooors", de Jun Komura, va ser el poemari guanyador del Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra 2023, convocat per l'Associació d’Escriptors en Llengua Catalana amb l'Agència Catalana de la Joventut i l'Institut Balear de la Joventut. El llibre ha estat editat per Viena Edicions.
  • Ja és oberta la convocatòria de la vint-i-quatrena edició del Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana, que distingeix un autor per la trajectòria de la seva obra. L’elecció es decideix per votació oberta entre tots els socis de l'AELC en plenitud de drets.
  • L'AELC va presentar el passat mes de desembre la nova edició de l'estudi 'Escriure en català' sobre la situació professional dels escriptors i els traductors, que té l’objectiu de traçar un retrat fidedigne de la situació laboral dels autors literaris en llengua catalana. Repassem a continuació algunes dades clau sobre la publicació i la rebuda que ha tingut.
  • Es tracta d'una reivindicació històrica de les associacions autorals. L'objectiu és que esdevingui un espai de referència de les lletres catalanes i la seu d'entitats com l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.
  • Cada mes l'Associació recull en una llista els autors que han rebut algun premi literari. Aquests són els socis guardonats durant el mes de gener. Enhorabona!
  • L'Associació facilita una llista actualitzada setmanalment amb els premis vigents ordenats per data de termini de presentació dels originals.
  • Torna el concurs de narrativa breu en llengua catalana de temàtica LGBTI, convocat per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana en el marc del festival QLit. S'obre a joves i adults que vulguin escriure un relat sobre un amor no heteronormatiu. 
  • L’Associació d'Escriptors en Llengua Catalana crea una quota anual especial per als escriptors i traductors de menys de 30 anys que tindrà el preu reduït de 30 €, un 50% de la quota anual del conjunt dels associats.
  • L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, l'Obra Cultural Balear i el PEN Català van organitzar ahir, 18 de gener, un acte a Ca n'Alcover per mostrar el rebuig davant la decisió unilateral de l'Ajuntament de Palma d'introduir el castellà en la convocatòria dels premis.
  • L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) ha acompanyat i assessorat legalment vint-i-cinc autors amb deutes pendents per part del Grup Enciclopèdia Catalana durant el darrer any i, davant les notícies de compra dels segells literaris del Grup, n’exigeix el pagament immediat.