Notícies

  • L'Associació facilita una llista actualitzada setmanalment amb els premis vigents ordenats per data de termini de presentació dels originals.
  • Joanjo Garcia, Alfons Pérez Daràs, Marta Pera Cucurell, Ferran Torrent, Sònia Alejo i Aitana Guia han estat els guanyadors de la trenta-quatrena edició dels Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians. Els atorga l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i distingeixen les millors obres de l'any anterior en la modalitat de literatura infantil, juvenil, traducció, narrativa, teatre i assaig, a més a més del premi difusió. L'acte de lliurament es farà divendres 7 de juny a València.
  • Es convoca la setena edició del Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra, que organitza l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana juntament amb l'Agència Catalana de la Joventut i l'Institut Balear de la Joventut. S'hi poden presentar escriptors d'entre 18 i 30 anys amb un poemari.
  • El Consell Europeu d'Associacions de Traductors Literaris (CEATL), principal interlocutor europeu en el camp de la traducció literària, fa pública una declaració sobre la intel·ligència artificial. El manifest exposa les exigències legals, la perspectiva professional i les conviccions humanistes del Consell. 
  • L'AELC treballa per fer arribar als escriptors i traductors en llengua catalana les convocatòries que poden ser del seu interès. En aquests moments, hi ha ajuts de l'Institut d'Estudis Baleàrics i del Ministeri de Cultura amb termini obert dirigits als autors.
  • S'estrena un nou capítol de "Parlem de literatura?" dedicat a la figura d'Àngel Guimerà amb motiu de l'any Guimerà. Una conversa entre Ramon Bacardit, Neus Oliveras i Àngels Santacana.
  • Cada mes l'Associació recull en una llista els autors que han rebut algun premi literari. Aquests són els socis guardonats durant el mes d'abril. Enhorabona ;)
  • L'Associació continua tirant endavant el projecte de foment de la lectura entre infants i adolescents. La iniciativa, que va començar l'any 2017 a Barcelona amb el Casal d'Infants del Raval, ha crescut amb la incorporació de dos centres al Principat, Santa Coloma de Gramenet i Salt, i també amb sessions al municipi del Pedreguer, al País Valencià.
  • L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana dedica un episodi del pòdcast "Parlem de literatura?" a la historiadora i sòcia d'honor de l'AELC, que fa pocs dies ha celebrat el seu norantè aniversari. En aquest capítol, Eulàlia Miralles i Teresa Muñoz Lloret conversen sobre la vida i l'obra de l'autora.
  • Amb motiu del XXIII Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana, l'AELC publica una biografia de Miquel Àngel Vidal sobre Antoni Vidal Ferrando. El poeta va rebre el premi l'any 2023.