Notícies

  • L'Associació va organitzar tres activitats de Països Catalans per celebrar el premi amb la participació del seu guanyador, Antoni Vidal Ferrando. Els actes es van fer a Barcelona, Palma i València i van aplegar més de 150 persones.
  • Cada mes l'Associació recull en una llista els autors que han rebut algun premi literari. Aquests són els socis guardonats durant el mes de maig. Enhorabona a tothom!
  • Els atorga l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i distingeixen les millors obres de l'any anterior en la modalitat de literatura infantil, juvenil, narrativa, traducció, teatre i assaig, a més a més del premi difusió.
  • L'Associació facilita una llista actualitzada setmanalment amb els premis vigents ordenats per data de termini de presentació dels originals.
  • Sobre les implicacions ètiques de la IA i el posicionament conjunt en el marc europeu amb la Declaració de l’European Writers’ Council, a més de recursos per conèixer millor aquesta qüestió.
  • Ja es poden llegir les intervencions del VII Congrés de Literatura Infantil i Juvenil Catalana, organitzat per l'AELC. Encapçalat per la divisa verba ludens i celebrat a l'Auditori de la Biblioteca Jaume Fuster el 29 i 30 de setembre de 2022, va posar el focus en el joc com a tema literari i com a eina creativa, entenent que és consubstancial a la literatura, especialment a la infantil i juvenil.
  • Dijous 18 de maig es va celebrar la III Jornada sobre Narrativa Breu "Passem contes", que organitza anualment l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. En aquesta ocasió hi van participar Mònica Batet, Teresa Colom, Blai Felip, Cristina Garcia, Rafa Gomar, Inés Macpherson, Gemma Medina, Biel Mesquida i Joan Jordi Miralles.
  • Aquests dies s'està celebrant la segona Setmana Catalana d'Elna, del 16 al 21 de maig, que ha comptat amb la paticipació del president de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC), Sebastià Portell, i de la directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), Izaskun Arretxe.
  • En el marc de la Setmana de Sant Jordi i del Dia Internacional del Llibre, l'AELC, l’APTIC, la FIT i CEATL van organitzar a Barcelona una jornada sobre el món de la traducció literària. El Manifest de Barcelona sobre bones pràctiques contractuals en la traducció editorial que signen les quatre associacions professionals és fruit d'aquesta trobada singular, que també va permetre reunir-se als consells de les dues organitzacions internacionals.
  • Organitzat per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana juntament amb l'Agència Catalana de la Joventut i l'Institut Balear de la Joventut, per a joves d'entre 18 i 30 anys.