El 45è aniversari de l'AELC

Vora 250 persones han participat en les celebracions del quaranta-cinquè aniversari de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC). Han estat tres actes organizats entre octubre i novembre al Principat, a les Illes Balears i al País Valencià. 

Mira l'àlbum amb imatges de les tres celebracions

A les tres s'hi ha estrenat un vídeo que recull la història de l'AELC a través del testimoni dels presidents Guillem-Jordi Graells, Bel Olid, Jaume Pérez Montaner, Francesc Parcerisas, Sebastià Portell i Antònia Vicens i de la primera coordinadora, Montserrat Bayà. Ja el pots veure al nostre canal de YouTube:
 

La primera celebració va tenir lloc al Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat el passat 25 d'octubre. Hi van assistir una seixantena de persones, va comptar amb la intervenció dels socis Josep Piera i Aina Garcia Carbó i va ser conduïda per Teresa Pascual, vicepresidenta de l'AELC al País Valencià.

Al Principat, l'auditori de la Pedrera va acollir la festa divendres 28 d'octubre. Van participar-hi 120 socis i va ser presentada per Anna Pantinat, vocal de l'Associació pel Principat. Joaquim Carbó i Irene Gómez Diéguez van ser els socis que van explicar-hi la seva experiència. 

La darrera celebració va ser a Palma, al Casal Solleric, dimecres 2 de novembre. Conduïda per Pere Gomila, vicepresident per les illes, va comptar amb les intervencions de les sòcies Margarita Ballester i Laura Torres Bauzà. Van participar-hi unes seixanta persones.

El president de l'AELC, Sebastià Portell, va ser l'encarregat de tancar les tres festes amb un discurs d'agraïment, d'homenatge a la història de l'entitat i reptes per al futur. A les tres festes també hi van ser presents diversos membres de la Junta Directiva de l'Associació.

Naixement de l'AELC
La darrera setmana d'octubre de l'any 1977 va néixer l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) a partir del Congrés de Cultura Catalana. En la darrera sessió de l'àmbit de "Creació literària", celebrada al Santuari de Lluc, a Mallorca, es va nomenar una comissió gestora, formada entre altres per Avel·lí Artís-Gener, Josep Maria Castellet, Gonçal Castelló, Jaume Fuster i Antoni Serra, encarregada de preparar i fer aprovar els estatuts i legalitzar l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. Consulta més informació sobre la història de l'Associació aquí