Els dijous de Frankenstein a València

L’Espai Ciència acull el cicle «Els dijous de Frankenstein», un programa de conferències i de cinema en homenatge a Mary Shelley i el doctor Frankenstein en el bicentenari de la criatura. Les activitats són a les 19 hores, a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València els dies 18, 25 i 30 d’octubre i 8, 15, 22 i 29 de novembre.
 


Avui s'estrena el cicle sobre Frankenstein a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València amb la projecció de la primera versió conservada de la novel·la —un curtmetratge de 12 minuts: Frankenstein (J. Searle Dawley, 1910)— i la peça més representativa de totes les seves adaptacions al llarg del classicisme i una xerrada del crític de cinema Tomás Fernández Valentí.

Es tracta d'un seguit d’activitats en homenatge a Mary Shelley i el doctor Frankenstein en el bicentenari de la criatura organitzades per l’Espai Ciència d’Acció Cultural del País Valencià amb la col·laboració de l’Instituut d’Estudis Catalans, l'Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, la Unitat de Cultura Científica de la UV, el CSIC, la Llibreria Fan Set i la Revista Mètode.

Durant el mes d'octubre es farà el cicle de cinema: dijous 18 d'octubre sobre The Bride of Frankenstein, de James Whale, amb el crític de cinema Tomás Fernández Valentí, dijous 25 d'octubre sobre Frankenstein Must Be Destroyed, de Terence Fisher, amb el crític de cinema Carlos Losilla, i dimarts 30 d'octubre sobre Remando al viento, de Gonzalo Suárez, amb l'escriptor, crític i historiador cinematogràfic Ramon Alfonso. Totes les sessions seran presentades per Joaquim Vallet.

Al novembre es farà el cicle de conferències: dijous 8 de novembre amb Javier S. Burgos sobre «Frankenstein y el estudio del cerebro», dijous 15 de novembre amb Ricard Ruiz Garzón sobre «Les sis malediccions de Mary Shelley», dijous 22 de novembre amb Anna Moner sobre «Cor cordium» i dijous 29 de novembre amb Isabel Burdiel «Frankenstein o la identidad monstruosa. Doscientos años después».

Consulteu la programació detallada en aquest enllaç.