El projecte de foment de la lectura continua i creix

Des de la tardor del 2017 l'Associació porta a terme un projecte en col·laboració amb el Casal d’Infants del Raval de Barcelona de foment de la lectura en joves. Es tracta de compartir la lectura de llibres amb grups reduïts de joves, parlar-ne, escoltar-los i acompanyar-los creant un espai per aprendre i valorar la lectura.

La majoria de participants són nouvinguts i amb prou feines parlen cap llengua romànica, per la qual cosa els llibres amb què es treballa generalment són contes o poesia. L'objectiu és, d'una banda, que s'interessin i gaudeixen dels llibres. De l'altra, també es promouen valors com la tolerància i el respecte. A més a més, es treballen temes delicats que els poden envoltar, com els desnonaments o la violència de gènere. Aquest any la iniciativa s'ha traslladat també al Casal dels Infants de Santa Coloma de Gramenet i es preveu que a mitjà termini pugui ser portada a d'altres poblacions catalanes.

Enguany s'estan fent sessions amb grups de 3 a 5 anys, de 5 a 8 anys, de 9 a 11 anys, de 12 a 15 anys i també s'han creat un grup d'adolescents i un grup familiar, en què els pares acompanyen els infants. La procedència dels assistents és, majoritàriament, de països com Algèria, Colòmbia, Bangladesh, Marroc o Síria.

Míriam Cano, Maica Duaigües, Pilar Garriga, Mireia Lleó Bertran, Marta Marín-Dòmine, Carolina Moreno, Montserrat Morera, Bel Olid, Aguas Rodríguez Prieto, Maria Rosa Ribas, Maria Sevilla, Roser Soms i Conxita Tarruell són les autores de l'AELC que estan duent a terme les sessions amb els diferents grups actius. Totes elles valoren l'experiència com a molt gratificant, de la mateixa manera que el Casal d'Infants també valora molt positivament el projecte.

Aquesta iniciativa compta amb el patrocini de la Fundació CaixaBank, de l'Ajuntament de Barcelona i de la Institució de les Lletres Catalanes.