Homenatge a Josep M. Llompart al Festival Nacional de Poesia 
Glòria Julià i Víctor Leiva © Teatre-Auditori de Sant Cugat - Jordi Garcia / Localpres [Àlbum complet]

En l'any Josep M. Llompart, l'AELC va retre homenatge al seu president entre els anys 1983 i 1987 amb un recital i un espectacle dins el Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat.


La 18a edició del Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat s'ha celebrat del 10 d'octubre al 10 de novembre de 2018. Sant Cugat promou des de l’any 2001 una setmana dedicada a la poesia, amb activitats diverses al seu entorn. L’objectiu d’aquesta iniciativa és consolidar una plataforma de promoció del gènere i de la creació poètica, promoure la relació entre els creadors, donar a conèixer el panorama líric del moment i consolidar el públic lector de poesia.

Dins el marc d'aquest festival, dilluns 5 de novembre es va celebrar «Ocellades i altres vols a Josep M. Llompart», que consistia en un diàleg de poemes de l'autor mallorquí, de Jaume Pérez Montaner i Laura López Granell i de l'espectacle «Ocellada» de Glòria Julià i Víctor Leiva, sobre poemes musicats del puntal de l'activisme cultural i renovador de la poesia balear que va ser J. M. Llompart. L'acte va celebrar-se a les 19h al Cafè Auditori de Sant Cugat del Vallès i hi van assistir Joan-Elies Adell, director de la Institució de les Lletres Catalanes; Sebastià Portell, de l'Associació; i Pilar Arnau, comissària de l'Any Llompart.
 Laura López Granell durant l'homenatge © Teatre-Auditori de Sant Cugat - Jordi Garcia / Localpres [Àlbum complet]
 


Josep Maria Llompart (Palma, 1925-1993) va ser impulsor d'activitats de tota mena en defensa de la llengua catalana a Mallorca. Aquesta faceta d'home públic de vegades ha postergat en un segon pla una obra poètica de gran intensitat i qualitat, que constantment juga amb la recerca formal i la creació d'un univers poètic ric i elaborat, a més de traduir poesia galaicoportuguesa i dedicar-se a l'assaig. Va ser president de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana entre 1983 i 1987.

El programa sencer del Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat.