Maria Josepa Montagut rebrà la Lletra Lila

Amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana entrega la Lletra Lila a Maria Josepa Montagut. Es tracta d'un reconeixement a la trajectòria cívica i literària que atorga la Junta territorial de l'AELC al País Valencià. El lliurament s'havia de fer dimecres 11 de març, a les 20h, a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València, però s'ha ajornat fins a nova data.

L'acte consisteix en una vetllada presentada per Marina Mulet i amb una laudatio de Cristina Escrivà. Després, hi haurà sopar literari. Per poder assistir-hi, cal escriure a aelc@escriptors.cat abans del 7 de març. El preu del menú per persona és de 16 € per a soci i acompanyant i de 21 € per a la resta.

Maria Josepa Montagut i Mariner (Montcada, l’Horta, 1955) és llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de València. Ha treballat com a cap de la unitat de gestió a la Universitat de València. Pertany al Col·lectiu de Dones Feministes de Montcada i també forma part d'Units per l’art i la cultura - Montcada i de Teixidores de Futur. Ha guanyat diversos premis literaris i ha participat en cursos de poesia amb Jaume Pérez Montaner i amb Francesc Rodrigo. Papallones silenciades sobre una mar de gel és el seu primer poemari. Els seus textos han estat inclosos en l’antologia Màtria. Noves veus poètiques dels Països catalans. És autora de Des del Sud fins al Nord, una llàgrima parla i Els records vénen del vent.

Josepa Montagut
L'autora homenatjada © Onada Edicions

Amb la Lletra Lila es vol contribuir a visibilitzar la trajectòria cívica i artística de dones especialment rellevants en l'àmbit de la cultura i la llengua, i alhora enriquir una diada reivindicativa com el 8 de març des d'una perspectiva literària. La Lletra Lila és una iniciativa de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana iniciada l'any 2016, i que fins ara ha reconegut l'obra i la trajectòria de la poeta i traductora Encarna Sant-Celoni (2016), d'Isabel Robles (2017), professora, poeta, traductora i crítica literària, i de Mercé Viana (2018), pedagoga i escriptora.