Tiana Negra homenatja el col·lectiu Ofèlia Dracs

Aquest vespre el festival de la novel·la negra catalana, Tiana Negra, homenatjarà el mític col·lectiu d'escriptors Ofèlia Dracs. L'homenatge, que compta amb la col·laboració de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, permetrà reunir alguns membres del grup, com Pep Albanell, Maria Antònia Oliver, Antoni Serra, Margarida Aritzeta, Joan Rendé, Joaquim Carbó i Isidre Grau.

L'homenatge al col·lectiu que el 1983 van publicar el recull de relats Negra i consentida enceta, de fet,  la programació del festival. L'escriptor i professor de la Universitat de Salamanca Àlex Martín Escribà, farà una breu introducció històrica, i moderarà a continuació una taula rodona amb representants del col·lectiu. Ofèlia Dracs fou un grup d'experimentació literària que va conrear diversos gèneres literaris –policíac, eròtic, de ciència-ficció– i va suposar una renovació del panorama literari en català del moment. Van publicar Deu pometes té el pomer (1979) –Premi Sonrisa Vertical de literatura eròtica-, Lovecraft, Lovecraft (1981), Negra i consentida (1983), Essa, Efa (1985), Boccato di cardinali (1985) i Misteri de reina (1994). En formaren part, en un moment o altre de la seva trajectòria, Miquel Desclot, Carles Reig, Pep Albanell, Jaume Cabré, Joaquim Soler, M.Antònia Oliver, Jaume Fuster, J.M.Illa, Joaquim Carbó, Xavier Romeu, Quim Monzó, Joan Rendé, Isidre Grau, Josep Ll.Seguí, Antoni Serra, Joana Escobedo, Margarida Aritzeta i Assumpció Cantalozella. 

Trobareu més informació sobre l'homenatge en aquest enllaç.

Tiana Negra és un festival de novel·la negra catalana. És una iniciativa del periodista i escriptor Sebastià Bennassar, i és organitzat per l'Ajuntament de Tiana. El festival neix amb l'objectiu de prestigiar la literatura negra que es fa en la nostra llengua i donar-li un espai on es pugui debatre sobre el gènere. Dos dies plens d'activitats dedicats exclusivament a la literatura negra escrita en català al municipi de Tiana.
Descarregueu el programa del festival a continuació, o visiteu el blog http://tiananegra.blogspot.com.es/