El Senat aprova la polèmica Llei de Propietat Intel·lectual fent valer la majoria del PP

La reforma parcial de la Llei de Propietat Intel·lectual que du a terme el Govern espanyol va superar dimecres el penúltim tràmit, en ser aprovada pel Senat fent valer la majoria absoluta del Grup Popular en aquesta cambra. El partit del Govern ha refusat les 6 propostes de veto i no ha incorporat cap de les més de 200 esmenes parcials al text.

Un cop s'hagi aprovat al Congrés –en el qual no es preveu cap sorpresa–, tot indica que l'anomenada Ley Lassalle, entrarà en vigor el primer de gener de 2015. Aquesta és, però, una reforma parcial supeditada al procés de reforma que està duent a terme la Comissió Europea i que previsiblement obligarà al Govern a fer modificacions a la Llei, especialment en els punts relacionats amb la compensació i el concepte de còpia privada.

De nou l'AELC demana als seus associats i als representants de tots els sectors culturals que reclamin la retirada d'aquest desastrós text, i que protestin activament en contra de la imminent aprovació de la Llei.


Els diferents sectors afectats han denunciat des d'un inici l'absoluta manca de diàleg del Govern espanyol del PP, que no ha escoltat cap de les reivindicacions dels afectats per aquesta llei [veg. notícia], ni el dictamen del Consell d'Estat [veg. notícia]. L'aprovació d'aquesta Llei es farà en contra d'usuaris, creadors, productors, entitats de gestió (AGEDI-AIE, CEDRO i SGAE), agregadors de continguts i diversos organismes internacionals com IFFRO i EWC, que consideren que la Llei representa un greu retrocés en el reconeixement dels drets de propietat intel·lectual.


Imatge del resultat de la votació al Senat.

 

MÉS INFORMACIÓ:

· Enllaç a les propostes de veto i esmenes parcials: web del Senat.
· Esborrany de l'avantprojecte de reforma de la Llei de Propietat Intel·lectual (març de 2014).

La notícia a la premsa

· ABC: Vigilia-protesta contra la inminente aprobación de la Ley Lassalle.
· Ara: Les 8 claus de la nova llei de la propietat intel·lectual.
· Cadena COPE: La reforma de la Ley de Propiedad Intelectual pasa su penúltimo trámite.
· El Mundo: El PP aprueba en solitario en el Senado la reforma de la LPI.
· El País: La reforma de la Ley de Propiedad Intelectual pasa su penúltimo trámite.
· El Periódico de Catalunya: Lara reclama esmenes a la 'llei Lassalle'.
· Europa Press: Creadores y artistas se concentran ante Cultura para pedir la dimisión de Wert y el freno a la 'Ley Lassalle'.

Entitats, col·lectius i associacions

· Web #LeyLassalleNo: http://leylassalleno.es/
· ADEPI: El PP se queda solo defendiendo una reforma de la Ley de Propiedad Intelectual que solo tendrá validez durante un año.
· Comunicat de CEDRO.


Comentaris

Envia un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta permet comprovar que el contingut ha estat introduit per una persona i no pas per un programa de spam. Si et registres com usuari evitaràs aquesta comprovació .
Image CAPTCHA
Escriu els caràcters de la imatge sense espais.