Lectura reivindicativa: per uns premis Ciutat de Palma en català i de prestigi

20 de gener de 2011

Fa ja unes setmanes que les associacions AELC i PEN Català van impulsar un manifest en defensa del prestigi dels Premis Ciutat de Palma i contra la decisió de l’Ajuntament de la ciutat d’introduir el castellà en la convocatòria d’aquest any. Som més de tres-cents cinquanta els autors i les entitats que hem expressat, d’aquesta manera, la defensa de la nostra identitat i de la nostra literatura. Volem, però, fer-nos sentir encara més fort i, amb la col·laboració de l’Obra Cultural Balear, hem previst la celebració, el proper dia de Sant Sebastià, d’una lectura de textos literaris oberta a la participació d’aquells escriptors que vulgueu reiterar, amb la vostra presència i amb les vostres paraules, el rebuig a les agressions de què són objecte la llengua, la cultura i la literatura catalanes a Palma i, en general, a les Illes.

L’acte té lloc a Can Alcover – Espai de Cultura (carrer de Sant Alonso, núm. 24 – Palma) avui 20 de gener a les 20 hores i aquests són els autors que hi participaran:

Jaume Mateu, Antònia Vicens, Nora Albert, Pilar Arnau, Gabriel Barceló, Pere Orpí, Vicenç Calonge, Tonina Canyelles, Miquel Cardell, Àngels Cardona, Jaume Corbera, Rafel Crespi Ramis, Nicolau Dols, Aina Ferrer, Joan Guasp, Merilin Kotta, Maria Rosa Llabrés, Miquel Àngel Llauger, Tana Marcé, Laia Martínez López, Joan Mas i Vives, Maria Antònia Massanet, Toni Caldentey, Glòria Julià, Biel Mesquida, Bernat Nadal, Carlos Ote M. O., Joan Perelló, Sebastià Perelló, Rosa Planas, Joan Pomar, Cèlia Riba, Gabriel de la ST Sampol, Emili Sánchez-Rubio, Lluís Servera, Miquel Àngel Vidal, Antoni Vidal Ferrando, Sebastià Vidal i Obrador, J. M. Vidal-Illanes, Margalida Pons i Miquel Bezares.

Els escriptors fan una crida contra la "bilingüització" Diari de Balears  

 

 


Comentaris

PEL PRESTIGI DELS PREMIS

PEL PRESTIGI DELS PREMIS CIUTAT DE PALMA: CAP PAS ENRERE
M'addereix a les al·legacions presentades, totes ben justificades.

Iolanda Bonet
escriptora

Envia un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta permet comprovar que el contingut ha estat introduit per una persona i no pas per un programa de spam. Si et registres com usuari evitaràs aquesta comprovació .
Image CAPTCHA
Escriu els caràcters de la imatge sense espais.