Actualitat professional
Més continguts

Malestar en el sector cultural per l'aplicació de la llei Sinde

15 d'octubre de 2012

Després de deu mesos de l’aprovació del reglament de la Llei Sinde, es percep una enorme decepció en l’entorn de la indústria cultural perquè aquesta llei no ha tingut efectes en la disminució de la pirateria que, pel contrari, augmenta, en especial en el sector del llibre digital, sobre el qual pesa un gravamen del 21%.

En unes declaracions a l’agència EFE el passat dimecres, Pedro de Andrés Romero, president de CEDRO, va afirmar que el problema més greu per als autors i editors d’obres escrites és la pirateria a Internet d’obres de ficció, i la greu escassetat de recursos destinats per la Comissió de Propietat Intel·lectual provoca tal lentitud en l’aplicació de la llei que la fa inútil. Amb paraules similars es va expressar Manuel Tourné, director general de la Federació per a la Protecció de la Propietat Intel·lectual (FAP), que va dir que és lògic que el sector estigui molt decepcionat, perquè tothom esperava que l’aplicació de la llei es fes de manera ràpida i àgil.

Fins avui només s’ha clausurat un d’aquests portals (vagos.com), tot i que hi ha desenes d’expedients iniciats pels defensors dels drets d’autors.

Comentaris

Envia un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta permet comprovar que el contingut ha estat introduit per una persona i no pas per un programa de spam. Si et registres com usuari evitaràs aquesta comprovació .
Image CAPTCHA
Escriu els caràcters de la imatge sense espais.