Actualitat professional
Més continguts

CEDRO impugna el decret que regula la compensació per còpia privada

6 de març de 2013


L'entitat de gestió de drets CEDRO –de la Junta directiva de la qual formen part Guillem-Jordi Graells i Maria Mercè Roca, president i vicepresidenta al Principat de l'AELC– ha impugnat el Reial Decret 1657/2012 que regula el cànon digital, segons el qual la retribució per còpia privada es fa efectiva via pressupostos de l'estat (PGE).

La principal raó per la impugnació davant el Tribunal Suprem és que l'import de la partida destinada a la compensació per còpia privada es basa en criteris purament pressupostaris. El càlcul de l'import no té per res en compte el prejudici real sobre els titulars dels drets de propietat intel·lectual, el qual és el criteri vàlid segons la Directiva 29/2001, i segons el recent informe d'António Vitorino de recomanacions per a la Comissió Europea.

En el seu moment CEDRO ja va denunciar davant la Unió Europea aquest sistema, per considerar que a efectes pràctics buida els drets d'autor de qualsevol significat econòmic. Sense anar més lluny, l'estat ha destinat 5 milions d'euros per al 2012 i preveu el mateix per aquest 2013, una quantitat que el president de CEDRO no va dubtar a considerar “una almoina per al món de la cultura”.

Notícies relacionades:

AELC: Es presenta l'informe de recomanacions sobre el cànon per còpia privada.
AELC: El Consell de Ministres aprova la fórmula substitutòria de regulació del cànon.
CEDRO: CEDRO impugna el Real Decreto que regula la copia privada.

Comentaris

Envia un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta permet comprovar que el contingut ha estat introduit per una persona i no pas per un programa de spam. Si et registres com usuari evitaràs aquesta comprovació .
Image CAPTCHA
Escriu els caràcters de la imatge sense espais.