63 originals opten al Premi Sant Joan de literatura catalana

La Fundació Antigues Caixes Catalanes ha fet públic en un comunicat que un total de 63 obres opten a la 34 edició del Premi BBVA Sant Joan de literatura catalana convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), i BBVA. Un Premi que manté viva des dels seus inicis la finalitat de fomentar l'escriptura així com la lectura en llengua catalana.

La nòmina d'escriptors que l'han guanyat és una prova del paper que ha jugat el Premi en la literatura catalana moderna i de la influència que ha tingut en la projecció d'autors que, de vegades amb una trajectòria incipient, han vist consolidada la seva posició a través del premi. Aquest és un dels principals objectius que van inspirar aquest guardó, que l'Obra Social de Caixa Sabadell va crear el 1981, i que ara impulsen la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA. Al llarg d'aquestes 34 edicions s'han presentat al concurs 1.652 obres, amb una mitjana de gairebé 49 obres anuals.

Dels seixanta-tres originals, trenta-vuit són d'autors de la demarcació de Barcelona, nou del País Valencià, cinc de Girona, quatre de les Illes, tres de Lleida i un de Tarragona. També s'han presentat dues obres des dels Estats Units i una des de l'Uruguai.

El guanyador es coneixerà a mitjan juny i rebrà 35.000 euros de premi lliures d'impostos i a banda dels drets d'autor.