Llegir en valencià

La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura presenta dimecres 9 de juny, a les 12.30 h, a la Sala Rex Natura d’Alzira la quinzena edició de la campanya «Llegir en valencià», dedicada enguany a alguns dels espais naturals més singulars del territori amb el lema «Els nostres parcs naturals».
El primer llibre de la col·lecció, El clot, de Martí Domínguez, es podrà aconseguir gratuïtament aquest diumenge amb el diari Levante-EMV i el 4 de juliol amb Información. La resta de títols es podran adquirir cada dissabte i diumenge amb Levante-EMV i cada divendres i dissabte amb Información pel preu d'un euro.

La col·lecció
«Llegir en valencià, els nostres parcs naturals» permetrà viatjar a onze parcs naturals valencians sense eixir de casa. De la mà d’autors valencians es descobriran els secrets que amaguen Penyagolosa, l’Albufera, les Salines de Santa Pola, el Túria, el Penyal d’Ifac, les Gorges del Cabriol, el Montgó, la Serra de la Calderona, la Font Roja, la Pobla de Sant Miquel i les Illes Columbretes.

Són textos escrits expressament per a la campanya per escriptors destacats, com són Martí Domínguez, Mariló Àlvarez Sanchis, Gràcia Jiménez, Joan Carles Ventura, Jordi Raül Verdú, Teresa Broseta, Mercè Climent, Marta Meneu-Borja, Lliris Picó, Jordi Colonques i Joan Andrés Sorribes. Així mateix, les cobertes de la col·lecció han estat dissenyades per a l’ocasió per il·lustradors valencians, com Paula M. Rufat, Eli M. Rufat, Tres Voltes Rebel, Marc Bou, Alba López Soler, Raquel Carrero, Naranjalidad, Irene Bofill, Fran Parreño, Lidia Boix i Adela Marzà. A més, en l’interior dels llibres hi ha il·lustracions de l’artista valencià Fran Parreño sobre les zones que formen part de la col·lecció.

Més de 3.500 euros en premis per incentivar la lectura
Enguany el concurs de la campanya, en què els participants hauran de respondre setmanalment a preguntes sobre els llibres, ha incrementat la dotació. Se sortejaran vals de compra per a utilitzar-los als supermercats Consum i a les botigues de Pollos Planes, carrets d’anar a comprar de la marca Rolser, lots de productes Café Silvestre amb cafetera, entrades dobles per al Bioparc i dinars als restaurants d’Arroz Dacsa.

«Llegir en valencià» és una campanya impulsada des de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura que compta amb la implicació de nombroses institucions públiques i privades vinculades al món del llibre i la cultura, com són Levante-emv, Información, Consum, la Diputació de València, Arroz Dacsa, Caixa Popular, la Universitat d’Alacant, Escola Valenciana, la Generalitat Valenciana, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i el Consell Valencià de Cultura. L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana també hi dona suport.