Comunicat arran de la crisi de subministrament de llibres

L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) vol expressar la seva profunda preocupació per la crisi de subministrament de llibres en català ocasionada arran de la fusió de les distribuïdores Àgora Solucions Logístiques i Les Punxes en la nova empresa distribuïdora Entredos Logistics.

Es tracta d’un cas sense precedents, que posa de manifest la fragilitat de la cadena de valor del sistema literari del país (la implicació i el treball conjunt d’autors, editors, distribuïdors, llibreters…) i que ha tingut lloc durant la segona principal campanya de venda de llibres en català després de Sant Jordi: La Setmana del Llibre en Català, tant a Barcelona com a Mallorca. Més de 200 segells editorials i 2.500 llibreries d’arreu dels Països Catalans i també de l’estat espanyol s’han vist afectades per aquest problema, i també en patiran les conseqüències, amb un impacte ara impossible de calcular, els autors.

Per això, instem els responsables de l’empresa Entredos Logistics a posar remei al més aviat possible a aquest problema amb una previsió concreta de terminis i a considerar possibles vies d’indemnització o de compensació d’aquest greuge.

Junta Directiva de l'AELC