Converses compartides

L'AELC promou converses entre els autors que participen a Lletres Compartides, un programa d'intercanvi literari que implica bona part dels territoris de parla catalana. 

La Institució de les Lletres Catalanes, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Fundació Mallorca Literària i el Consell Insular de Menorca van impulsar l’any 2022 el projecte Lletres Compartides. Aquest any, s'hi han incorporat, en representació de nous territoris, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), per les Pitiüses, i la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà i l’Oficina Pública de la Llengua Catalana, entitat que depèn del Consell Departamental dels Pirineus Orientals, per la Catalunya Nord.

L'esperit d'aquest projecte connecta de ple amb la tasca que fa dècades que promou l'AELC, que és treballar la literatura de manera conjunta arreu del territori. Per això, l'Associació ha enregistrat entrevistes amb els autors convidats.

Carlos Minuchin i Joan Todó
Joan Todo (La Sénia, 1977) és autor de poesia i narrativa, a més de dedicar-se a la crítica literària. La seva poesia ha estat reunida a La vista als dits (LaBreu, 2021) i ha escrit La verda és porta (Godall, 2021), una biografia sobre Quim Soler que ha rebut diversos premis.
Carlos Minuchin (Menorca, 1986) és filòsof i treballa al Museu de Menorca. La seva poesia ha estat publicada en reculls com Corrupció de la matèria (El Gall Editor, 2019) i Magma (Fonoll, 2020), tots dos reconeguts en certàmens literaris.
Mira el vídeo

Mònica Ortega i Teresa Broseta
Mònica Ortega (Maó, 1973) és Llicenciada en Filosofia per la Universitat de Barcelona i té un Postgrau en Cultura de la Pau, Cohesió Social i Diàleg Intercultural. És professora de català i castellà per a persones estrangeres, correctora i traductora. Actualment, treballa al Consorci per la Normalització Lingüística (CPNL). És autora de llibres de literatura infantil i juvenil i de contes. 
Teresa Broseta (València, 1963) és Llicenciada en Ciències de l’Educació per la Universitat de València i en Filologia Hispànica per la UNED. Ha publicat relats breus en publicacions periòdiques, ha treballat en adaptacions de clàssics per a públic infantil i juvenil (Ramon Llull, Tirant lo Blanc o Frankenstein, entre altres) i ha traduït alguns textos del castellà al valencià.
Mira el vídeo

Maria Teresa Ferrer i Albert Pijuan
Maria Teresa Ferrer Escandell (Formentera, 1979) és poeta, advocada i organitzadora d'activitats culturals. Ha guanyat diversos premis i la seva poesia ha aparegut en antologies com IV Solstici d’Estiu (Fundació ACA), Antologia poètica. Poetes de les Pitiüses (Edicions Cort) o Versos per la llengua. Trenta-cinc veus poètiques d’Eivissa i Formentera (Arrela). És presidenta d'Obra Cultural Balear de Formentera.
Albert Pijuan (Calafell, 1985) és escriptor, traductor i corrector. Ha escrit una quinzena de peces teatrals entre creacions pròpies i adaptacions. És autor de novel·les com Tsunami (Angle Editorial) i Seguiràs el ritme del fantasma jamaicà (Angle Editorial). La seva obra ha rebut diversos premis literaris. Actualment, és professor de narrativa al Laboratori de Lletres.
Mira el vídeo

Els tres diàlegs han estat presentats i conduïts per Anna Ballbona (Montmeló, 1980) escriptora, periodista i crítica literària.

Fotografia: Pexels / Karolina Grabowska.