III Seminari de teatre: dramatúrgia i salut mental

Unes cinquanta persones van participar en el tercer seminari sobre teatre de l'Associació, dedicat enguany a parlar del gènere en relació amb la salut mental. L'acte es va fer a l'Institut del Teatre i també es va poder veure en directe a través del canal de Youtube de l'AELC. Consulta aquí l'àlbum de fotografies del seminari.

Sebastià Portell, secretari de l'AELC i coordinador de l'activitat, va obrir el seminari amb unes paraules d'agraïment, acompanyat de Carles Batlle, de l'Institut del Teatre. El seminari va començar amb una entrevista de Manuel Pérez i Muñoz, director de la revista Entreacte i crític teatral d’El Periódico, a la dramaturga i psicòloga Lara Díez.

La segona trobada es va centrar en els joves i la salut mental. En aquesta taula rodona hi van participar Cristina Ferreti, de la Fundació Joia i de Fòrum Salut Mental, l'autor i director Llàtzer Garcia, la dramaturga Sílvia Navarro i l'actriu i autora Ann Perelló. Moderada per la periodista cultural Carme Tierz, la conversa va repassar obres dels participants amb l'eix central de diversos trastorns, de quines maneres es pot incloure aquesta mena de temàtiques en la dramatúrgia i com cal treballar-ho amb els joves.

El seminari es va cloure amb un diàleg sobre teatre, memòria i oblit amb la dramaturga Cristina Clemente, Sònia Maymó (responsable de les àrees de Persona i Família i Formació d’Alzheimer Catalunya Fundació) i el dramaturg i guionista David Plana, que va moderar la periodista Txell Bonet. En aquest cas, la conversa va repassar el tractament de malalties com l'alzheimer en teatre i es va debatre sobre les formes de ficció que pot donar.

El seminari es pot recuperar aquí:


Quaderns Divulgatius
Ja està disponible la publicació que recull les ponències del I i II Seminari de Teatre. Es pot descarregar aquí en PDF. Els socis de l'AELC també poden demanar-ne un exemplar en paper escrivint un correu a aelc@escriptors.cat