Els Sopars Estellés han tornat enguany

Aquest 2021 s'ha tornat a celebrar la festa dedicada al poeta Vicent Andrés Estellés, ja que l'any 2020 en una bona part de localitats no es va poder fer per la situació d'emergència sanitària. L'AELC va participar en les trobades de Barcelona, València i Palma, i també se n'han fet a Brussel·les, Perpinyà, Sant Vicent del Raspeig o Tàrrega.

A Barcelona, la festa dedicada a Estellés va celebrar-se a Casa València amb actuació musical de Xiomara Abello i micro obert. L'acte va ser presentat per Màbel Martí i van donar la benvinguda a la seixantena de participants el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart; la presidenta de l'AELC, Bel Olid; i Estefania López, de l’Espai País Valencià. També hi va participar la nova directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Izaskun Arretxe, juntament amb altres autoritats.

Pots veure aquí l'àlbum de fotografies del sopar a Barcelona.

A Palma, el Sopar Estellés va celebrar-se a Can Alcover amb l'actuació del poeta Sion Capçana. Hi va participar Pere Gomila, vicepresident de l'AELC a les Illes Balears, i el president de l’Obra Cultural Balear, Josep de Luís.
 

Sopar a Palma
La trobada a Palma, a Can Alcover.

València va celebrar la Festa Estellés a l'Octubre CCC amb una actuació de la Coral del Micalet i micro obert. Durant la connexió, van saludar les altres trobades Anna Oliver, presidenta d'Acció Cultural pel País Valencià, i Teresa Pascual, vicepresidenta de l'AELC al País Valencià. Hi van assistir també Carmina Andrés, filla de Vicent Andrés Estellés; Tonetxo Pardinas, president de la Societat Coral el Micalet; Josep Martínez, de Ca Revolta; i Laura Font, d’Escola Valenciana.
 

Sopar a València
Moment de l'actuació de la Coral del Micalet a València. Clica damunt la imatge per accedir a l'àlbum.