Dijous passat, Pere Joan Martorell i Rubén Luzón als Escriptors al terrat

Dijous 29, a les 19.30, va tenir lloc a la sala de l'àtic de l'edifici Octubre C.C.C. l'acte d'Escriptors al Terrat corresponent al mes d'abril. Els escriptors convidats eren dos poetes joves: Rubén Luzón i Pere Joan Martorell. Després de la presentació de Ramon Guillem, vicepresident de l´AELC pel País Valencià, Luzón, per a començar, va llegir poemes dels seus dos únics llibres publicats fins ara: Cames ajudeu-me i "Baladaspirina, i Pere Joan Martorell del seu darrer llibre Dansa nocturna. Tot seguit van continuar amb la lectura de poemes inèdits corresponents a sengles llibres en construcció.  L´acte va rebre molt bona acollida per part del nombrós públic asistent, i va finalitzar amb un creixent interès per l'obra d'ambdós poetes.

Pere Joan Martorell (Lloseta, 1972), psicòleg de professió,  ha publicat Del record contra el temps; Via Crucis (aquestes dues obres dins volums col·lectius); La veu del silenci; Curs de matèria reservada; La tardor de l'ombra; Llibre d'Eros; Llibre de cera i Dansa nocturna. L'any 2001 va aparèixer antologat a 21 poetes del segle XXI, d'Ernest Farrés. La seva poesia és expressionista i també simbolista -sense oblidar un cert toc romàntic i visionari-, i s'enfronta a les grans preguntes de la poesia i de la vida amb un llenguatge precís, punyent, ple de contradiccions i incerteses. També és autor dels llibres de narrativa Crepuscle al paradís, Nocturn sense estrelles i El llibre de les revelacions.

Rubén Luzón (València, 1982), és llicenciat en Filologia Catalana i en Filologia Hispànica per la Universitat de València. Col·laborador habitual de la revista de crítica literària Caràcters, la seva trajectòria poètica s'inicia amb la publicació de Cames ajudeu-me (Denes, València, 2005), obra guanyadora del IV Certament César Simón de poesia. Recentment ha estat inclòs a Pedra foguera. Antologia de poesia jove als Països Catalans (Documenta Balear, Palma de Mallorca, 2008). També el 2008 guanya el premi Ausiàs March de poesia que atorga l'Ajuntament de Gandia amb el poemari Baladaspirina.