Els clàssics catalans, en versió moderna

Aquest mes de maig l'editorial Barcino estrena una nova col·lecció: Tast de Clàssics, que té la intenció d'apropar els grans autors i els títols més destacats de la literatura catalana antiga des d’una mirada contemporània. Així, uns quants escriptors i poetes actuals n'han adaptat els textos originals per tal d'oferir-los als lectors d’avui amb un llenguatge proper i entenedor però també rigorós i que en faci evident la qualitat literària.

El primer títol de la nova col·lecció és Poesia, de Jordi de Sant Jordi, en versió de Carles Duarte. Poesia recull els divuit poemes que han sobreviscut de l'obra de Jordi de Sant Jordi. Al costat de la versió original del segle XV, hi va acarada la versió moderna del també poeta Carles Duarte. A partir de finals de maig es publica aquest primer volum del Tast de Clàssics.

Els propers volums de la col·lecció seran Poesia, d’Ausiàs March, en versió de Josep Piera; El somni, de Bernat Metge, en versió d’Alba Dedeu, i Vida de Jesucrist, d’Isabel de Villena, en versió de Marta Pessarrodona.