Els escriptors del sud homenatgen Estellés

Aquest diumenge Alcoi acollirà la primera Trobada d'escriptors de l'Alcoià i el Comtat, que reunirà els escriptors d'aquestes comarques per homenatjar Vicent Andrés Estellés en el 20è aniversari de la seva mort. La trobada, que ja té una cinquantena d'autors confirmats, també servirà per fer una posada en comú i parlar de la situació dels escriptors del sud, i per proposar la constitució d'un grup d'escriptors de l'Alcoià-Comtat.

Aquesta iniciativa és organitzada per la Coordinadora de l'Alcoià i el Comtat pel Valencià, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, la Universitat d'Alacant, el Centre Ovidi Montllor d'Alcoi i l'Associació d'Amics de Joan Valls. L'Ajuntament d'Alcoi hi ha donat suport, i aprofitarà l'avinentesa per inaugurar la Plaça de Vicent Andrés Estellés, situada precisament al costat del Passeig d'Ovidi Montllor, qui fou un gran amic del poeta. La inauguració comptarà amb la presència de familiars del poeta, i s'hi descobriran unes plaques amb fragments de poemes que Estellés va dedicar a la ciutat. També serà l'últim dia per visitar l'exposició “Vicent Andrés Estellés, cronista de records i esperances”.

Els actes començaran amb l'assemblea d'escriptors, a les 12:00h, davant de l'Ajuntament d'Alcoi. Després de la trobada formal hi haurà una ruta literària, a les 13:00h, pel centre d'Alcoi. S'hi llegiran poemes de Joan Valls, Ovidi Montllor, Estellés, Fullana i altres autors de la comarca. La ruta és oberta al públic en general. A les 14:00h hi haurà un dinar de germanor al restaurant Savoy, si penseu quedar-vos cal confirmar l'assistència, amb un correu a premsa@trobadesalcoiacomtat.cat (preu 15€). L'acte institucional d'inauguració de la plaça està previst a les 18:00h; i a les 19:00h la companyia La Dependent d'Alcoi representarà l'obra Homenatge a T, dedicada a Ovidi Montllor al Teatre Principal (compreu entrades - 12€).