Es publica el poemari guanyador del V Certamen Salvador Iborra

Castigar la fera, de Jeroni Mas Fiol, va ser el poemari guanyador del Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra 2022, convocat per l'Associació d’Escriptors en Llengua Catalana amb l'Agència Catalana de la Joventut i l'Institut Balear de la Joventut. El llibre ha estat editat per Viena Edicions i es pot trobar a les llibreries a partir de març.

Jeroni Mas Fiol (Sa Casa Blanca, Mallorca, 2002) és estudiant de Filologia Catalana i Filologia Hispànica. Ha assistit a diferents cursos de teatre i poesia tant a Mallorca com a Barcelona. L’any 2020 ja va ser finalista del premi i, dins de la formació del Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra, el grup Jansky va musicar el seu poema «La bèstia», que va quedar semifinalista del XIV Premi Miquel Martí i Pol de poesia musicada. També comenta novetats literàries al podcast n’hi n’hi
El poemari és la transcripció d’un viatge en espiral cap a l’infern ètic. S’inicia amb l’animalització del jo poètic i l’acceptació de la ferotgia intrínseca en l'ésser humà i culmina (o no) amb una exposició de la cruesa a què arriba la cultura del càstig, tan present en la societat actual, i un qüestionament de la seva eficàcia real.

Només
a través
d'esqueixar-me les genives
i queixalar
els colls dels meus germans i germanes,
només així
he aconseguit descobrir
que el gust
de la sang
és
   addictiu
   addictiu
   addictiu
   repugnant.

Presentació del llibre
Aquest cap de setmana, a Gandia, tindrà lloc la primera presentació del llibre. Serà dissabte 4 de març a les 12 h a la Biblioteca Central. El poeta presenta el llibre amb la vicepresidenta de l'AELC al País Valencià, Teresa Pascual, dins dels actes del 3 de March. 
A les 19.30 h al Teatre Serrano també s'ha organitzat un recital amb finalistes i guanyador del V Certamen Art Jove Salvador Iborra de poesia. Els joves estaran acompanyats de Jansky, grup de música electrònica format per Laia Malo i Jaume Reus. Els poetes recitaran els seus versos acompanyats d'una música triada especialment per a cadascun d'ells. Consulta els detalls dels actes