Qui són els guanyadors del XX Premi Aurora Díaz-Plaja?

Enric Falguera i Moisès Selfa Sastre guanyen el XX Premi Aurora Díaz-Plaja per l'article «Miquel Martí i Pol i la poesia per a infants», publicat a la revista Ausa. Els autors van rebre el guardó a La Setmana del Llibre en Català el passat dissabte, 18 de setembre. Recupera l'acte en fotografies

L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana destaca cada any el millor article d'anàlisi o estudi sobre literatura infantil i juvenil catalana. Enguany, aquest reconeixement el rep l’article sobre la poesia de Miquel Martí i Pol per a infants, publicat a la revista Ausa, escrit per dos professors de la Universitat de Lleida, Enric Falguera Garcia i Moisès Selfa Sastre, que es pot llegir aquí

Enric Falguera Garcia és Doctor en Filologia Catalana per la Universitat de Lleida i professor Lector Serra Húnter de Didàctica de la Llengua i la Literatura a la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida. Les seves línies de recerca estan relacionades amb la literatura infantil i juvenil, la competència literària i la literatura digital. Ha publicat articles especialitzats en revistes de reconegut prestigi com Ocnos, Caplletra, o Estudis Romànics, entre d’altres. En els darrers anys ha publicat llibres com Comunicación y lectoescriptura: nuevos paradigmas (Graó, 2021) i Los nuevos caminos de la lectura, la literatura y la comunicación (Universitat de Lleida, 2020).

Moisès Selfa Sastre és Doctor en Filologia per la Universitat de Lleida i professor agregat de Didàctica de la Llengua i la Literatura a la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida. La seva docència es desenvolupa en els Graus de Mestre d’Educació Infantil i Educació Primària. Les seves línies de recerca estan relacionades amb la didàctica de la literatura infantil i juvenil, les biblioteques escolars i l’ensenyament de la lectoescriptura a l’escola. Ha publicat articles especialitzats en revistes de reconegut prestigi com Ocnos, Caplletra, o Lenguaje y Textos, entre d’altres. En els darrers anys ha publicat llibres com Comunicación y lectoescriptura: nuevos paradigmas (Graó, 2021) i Los nuevos caminos de la lectura, la literatura y la comunicación (Universitat de Lleida, 2020).

El jurat, format per Maria Mercè Roca, Jaume Cela i Pere Martí, ha destacat «que es tracta d’un article molt documentat, molt ben escrit, en què s’analitza la poesia infantil de Miquel Martí i Pol, es relaciona amb la resta de la seva obra, es contextualitza i se la reivindica.»

Martí i Pol


El Premi Aurora Díaz-Plaja selecciona els millors articles d'anàlisi, estudis o investigacions publicats en qualsevol llengua en un mitjà de difusió general o especialitzat, tant en suport paper com digital, que tracti sobre aspectes de la literatura infantil i juvenil catalana. Aquest any s’han contemplat articles provinents de les revistes Ausa i Cavall Fort, del diari digital Vilaweb i de les revistes digitals Núvol i Catorze, així com del volum Els clàssics en la literatura infantil i juvenil (Publicacions i Edicions de la Universitat de Barcelona, 2020).

Ja és obert el termini per al XXI Premi Aurora Díaz-Plaja. Les bases es poden consultar en aquest enllaç