Es publica el poemari guanyador del VI Certamen Salvador Iborra

Els enyoooors, de Jun Komura, va ser el poemari guanyador del Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra 2023, convocat per l'Associació d’Escriptors en Llengua Catalana amb l'Agència Catalana de la Joventut i l'Institut Balear de la Joventut. El llibre ha estat editat per Viena Edicions i arriba a llibreries el 5 de març.

El jurat va valorar els contrastos textuals, els girs irònics, l'eclecticisme i la hibridesa formal del recull, que va considerar original i arriscat. El jurat d'aquesta edició va estar format per Noèlia Díaz Vicedo, Joan Duran, Anna Pantinat, Emili Sánchez, Enric Viladot (editor de Viena), i, amb veu però sense vot, Natàlia Rabassa (Institut Balear de la Joventut) i Marta Vilardell (Agència Catalana de la Joventut).

El poemari es podrà trobar a les llibreries a partir del 5 de març i formarà part de la col·lecció de poesia d'aquest catàleg, on es poden trobar també els altres reculls que han rebut el premi en les anteriors edicions i un dels poemaris de Salvador Iborra.

Jun Komura / 小村、潤。(Barcelona, 2002) compagina els estudis de filologia catalana a la Universitat de Barcelona amb la feina de llibreter. En interessar-se pels orígens de la seva família, va descobrir la poesia i el nattō gràcies al club d’haiku que organitza la comunitat japonesa de Barcelona.

Presentació del llibre
Els enyoooors es presenta per primer cop dins dels actes del 3 de March a Gandia. Serà dissabte 2 de març a les 12.00 h a la Biblioteca Central amb l'autor, Jun Komura, i la vicepresidenta de l'AELC pel País Valencià, Teresa Pascual. Després hi haurà un recital amb el guanyador i els finalistes de la setena edicó: Carme Alegre, Andreu Blai Fernández-Serrano, Víctor Benavides Escrivà, Andrea Monteneri, Jun Komura, Ànnia Lopez, Sergi Olivet Gimeno, Oriol Pascual Pérez, Joan Rotger Julià, Ismael J. Sempere Mirón i Laura Taltavull.

L'endemà, diumenge 3 de març, els poetes també participaran en la clausura del festival Vociferio amb un vermut poètic en què recitaran acompanyats pel grup de música Jansky, format per Laia Malo i Jaume Reus. Serà a l'Artea Lab de València a les 12 h.

Fotografia: © AELC.