La cultura imprescindible

Fa uns dies es va presentar un manifest dirigit a les institucions i a tota la societat de les Illes Balears, que reivindica el paper importantíssim que ha jugat la cultura durant el confinament i recorda que és un dret universal i un bé comú. L'AELC és una de les entitats impulsores del manifest, que es pot llegir complet aquí

Impulsat per Obra Cultural Balear, l'Institut Menorquí d’Estudis, l'Institut d’Estudis Eivissencs, Obra Cultural Balear de Formentera, entre d'altres, el manifest recorda que la cultura és «un sector viu i imprescindible per al benestar individual i col·lectiu» i que es tracta d'un «dret universal, com a bé comú, com a eina imprescindible per a la cohesió social, com a instrument indissociable de l’educació per formar ciutadans crítics, democràtics, lliures, amb pluralitat d’idees i d’experiències vitals, que han de ser respectades, valorades i viscudes en comunitat».

Amb aquest manifest, es recorda a les institucions que moltes entitats ja estaven treballant de manera precària i que la crisi generada pel coronavirus les empitjora encara més. També s'hi fa referència a la necessitat d'un canvi de paradigma que posi la cultura al lloc on li pertoca.

Les adhesions són obertes i es poden gestionar a través del web de la iniciativa.

Entitats impulsores
Obra Cultural Balear
Institut Menorquí d’Estudis
Institut d’Estudis Eivissencs
Obra Cultural Balear de Formentera
Associació d’Escriptors en Llengua Catalana
PEN Català
Associació de Dramaturgs de les Illes Balears
Joves de Mallorca per la Llengua
Associació de Professionals de Circ de les Illes Balears
Glosadors de Mallorca
Associació Cultural Cap Vermell
Tshock Cultura Emocional
Espai de creació Sa Talaia
Associació de Músics d’Eivissa
Mallorca Lliure
Jubilats de Mallorca per la Llengua
Grup Blanquerna
UGT Illes Balears
Federació d’Associacions de veïns de Palma