La Plaça del Llibre creix i renova imatge

La nova imatge del projecte es va presentar dimarts 25 de juny amb una festa a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània. La cita literària arribarà per primera vegada a la capital de la Plana del 24 al 27 d’octubre. La iniciativa aposta per vertebrar culturalment el territori amb cites a Castelló, València i Alacant durant la tardor i l’hivern.

La Plaça del Llibre va celebrar a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània una festa de presentació del seu nou cartell, realitzat pel reconegut creador Ibán Ramón. A l’acte hi van participar el president de la Fundació Full, Jesús Figuerola; el dissenyador responsable del nou aspecte visual, Ibán Ramón; personalitats de món polític i cultural valencià com la nova secretària autonòmica de Cultura i Esports, Raquel Tamarit; la presidenta del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana (CECV), Encarna Cuenca; o el subdirector general del Llibre, Arxius i Biblioteques, Vicent Moreno. També hi va assistir Gemma Pasqual, vicepresidenta de l'AELC al País Valencià, i socis de l'Associació com Joan Navarro i Teresa Broseta.

Plaça del Llibre
Alguns dels assistents a la festa. Àlbum complet

L'objectiu de la iniciativa és mostrar al món la seva imatge renovada, reivindicar-se com a gran cita urbana de la literatura en la nostra llengua i defensar la necessitat de seguir creixent com a agent vertebrador del territori. València acollirà la setena edició d’aquest esdeveniment del 20 d’octubre al 3 de novembre. Per a Alacant, es tractarà de la quarta entrega, que tindrà lloc del 14 al 16 de febrer. A aquestes cites s'hi suma Castelló, que celebrarà la primera la Plaça del Llibre del 24 al 27 d’octubre.

La Plaça del Llibre és un projecte coordinat per la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL) i organitzat amb la col·laboració de l’Associació d’Editors del País Valencià, el Gremi de Llibrers de València, el Gremi de llibreters independents de les Comarques d’Alacant, el Gremi de Llibreters de Castelló i Comarques, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i Acció Cultural del País Valencià. La iniciativa, que forma part del Pla Valencià de Foment del Llibre i la lectura 2017-2021 (PVFLL) també compta amb el suport de la Generalitat Valenciana i Escola Valenciana, a més d’entitats corresponents a cada ciutat participant.

Nou disseny
El treball d’Ibán Ramón inclou quatre imatges similars però amb matisos diferenciadors: d’una banda, el cartell general de la Plaça del Llibre com a projecte total, però també, cartells diferenciats per a les cites de Castelló, València i Alacant amb la idea que cada cartell tingui una distribució d'elements diferent per a cada ciutat, però amb una base molt similar.

Fotografia de portada: © Rosella Valor / Fundació Full.