L'AELC s'adhereix al programa Actua Cultura 2%

Es tracta d'un programa d’accions impulsat per les empreses culturals privades, amb voluntat de participació oberta a tots els agents culturals, públics i privats, per mobilitzar-se davant la necessitat urgent d’un canvi de paradigma en el tractament que les institucions, en concret, el Govern de la Generalitat, fan en la seva mirada cap a la cultura.

La primera acció del programa serà la petició d’una dotació per a Cultura digna, que s’equipari a la mitjana europea. Es demana per al Departament de Cultura un 2% del total del pressupost de la Generalitat, el que significa un canvi estratègic en la consideració del valor que té la cultura.

Objectius
En l’actual situació d’emergència cultural deguda a la poca consideració envers la cultura que es veu reflectida en la baixa dotació pressupostaria, se sol·licita:

  • Un increment del pressupost de Cultura de la Generalitat al 2% en aquesta legislatura
  • Una regulació de polítiques de planificació cultural que activin el consum cultural i la creació de públics de la cultura

Actua Cultura s'organitza com un programa d’accions que permeti treballar conjuntament en els interessos comuns sense interferir en les activitats concretes que cadascuna de les entitats per separat porti a terme en defensa dels seus interessos específics sectorials. Entre d'altres, formen part del col·lectiu l'Associació d'Empreses de Teatre, l'Associació de Companyies de Teatre Professional, l'Associació de Productors i Editors Fonogràfics i Videogràfics, l'Acadèmia Catalana de la Música i l'Associació de Sales de Concerts, l'Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers, l'Associació Plataforma d’Arts de Carrer, Productors Associats de Fonogrames, el Gremi de Galeries d'Art, Art Barcelona, el Gremi d’Editors, la Cambra del Llibre, el Gremi de Llibreters de Catalunya, Productors Audiovisuals de Catalunya, Catalunya Film Festival, el Gremi de Cinemes de Catalunya i Productes Audiovisuals Federats.

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana s'hi ha adherit aquesta mateixa setmana i treballarà aquests objectius amb el programa.

Fotografia de portada © CCMA