L'editor Daniel Fernández és el nou president de CEDRO

Dijous 19 de juny es va celebrar l'assemblea general de socis de CEDRO, que havia de triar nova junta directiva. El nou president, que substitueix a l'escriptora Carme Riera, és l'editor Daniel Fernández. Carme Riera és ara vicepresidenta de la junta; Patrici Tixi (Planeta), vicepresident primer, i l'autora María Teresa Gómez-Mascaraque, tresorera. Els autors vocals són Carles Cortés, vocal de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, David Castillo, Isabel García Adánez i Manuel Rico. Ramón Alonso Aranegui (Unidad Editorial), José María Arizcun (Miraguano Ediciones), Eduardo García (Wolters Kluwer) i Antonio Garrido (Ediciones Don Bosco del Grupo Edebé) són els vocals editors.

La nova Junta Directiva centrarà els seus esforços a defensar els interessos dels escriptors, traductors i editors. És per això que es proposa continuar avançant en la consecució d'un marc regulador estable que garanteixi una remuneració justa pels drets de propietat intel·lectual, d'acord amb els països del nostre entorn, que aporti seguretat jurídica al sector. També es vol treballar contra la pirateria digital, incrementar i millorar els serveis que ofereix als seus socis i consolidar un model de gestió col·lectiva de drets d'autor transparent i eficient.

Llegeix més detalls sobre l'assemblea

Daniel Fernández (Barcelona, 1961) és president de les editorials Edhasa i Castalia. Ha estat president de la Federación de Gremios de Editores de España, el Gremi d'Editors de Catalunya i la Cambra del Llibre de Catalunya i ha format part de la International Publishers Association (IPA).