L'informe sobre la pirateria 2018

La Coalició de Creadors i Indústries de Continguts ha presentat l'estudi Observatori de Pirateria i Hàbits de Consum de Continguts Digitals 2018, que en general destaca la reactivació del consum legal amb una caiguda de la pirateria del 12% des de 2015. No obstant això, la pirateria digital del llibre continua present en el sector editorial. Per cada llibre que es ven se'n consumeixen tres còpies il·legals, segons les darreres dades de l'Observatori.

Aquesta dada es tradueix en 425 milions de llibres piratejats, amb un valor al mercat de 3.656 milions d'euros, respecte als 419 milions de continguts il·legals que es van registrar el 2017. A més a més, l'informe apunta que es manté en un 24% el nombre de consumidors de continguts il·lícits respecte a l'any anterior.

Observatori pirateria
Obre la diapositiva general de l'estudi

Per primer cop, l'estudi també analitza la pirateria de la premsa i les partitures. Les dades apunten que s'ha piratejat un total de 227 i 18 milions de continguts respectivament, amb un valor de descàrregues de 325 i 245 milions d'euros. Les vies d'accés a continguts il·legals han canviat i augmenta la pirateria a través de xarxes socials, que es troba en un 11%. L'estudi destaca que davant la situació les mesures més efectives són, d'una banda, el bloqueig de l'accés al lloc web que ofereix els continguts piratejats i, de l'altra, la sanció als proveïdors d'internet.

Consulta tota la informació i les dades d'enguany aquí