Converses compartides: Teresa Broseta i Mònica Ortega

L'AELC promou converses entre els autors que participen a Lletres Compartides, un programa d'intercanvi literari que implica bona part dels territoris de parla catalana. El segon diàleg l'han protagonitzat Teresa Broseta i Mònica Ortega. Anna Ballbona ha estat l'encarregada de conduir la conversa.

Mira el vídeo

La Institució de les Lletres Catalanes, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Fundació Mallorca Literària i el Consell Insular de Menorca van impulsar l’any 2022 el projecte Lletres Compartides. Aquest any, s'hi han incorporat, en representació de nous territoris, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), per les Pitiüses, i la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà i l’Oficina Pública de la Llengua Catalana, entitat que depèn del Consell Departamental dels Pirineus Orientals, per la Catalunya Nord.

L'esperit d'aquest projecte connecta de ple amb la tasca que fa dècades que promou l'AELC, que és treballar la literatura de manera conjunta arreu del territori. Per això, l'Associació està enregistrant entrevistes amb els autors convidats, per contribuir a la conversa de la literatura catalana i per posar a disposició dels lectors noves propostes.

Mònica Ortega (Maó, 1973) és Llicenciada en Filosofia per la Universitat de Barcelona i té un Postgrau en Cultura de la Pau, Cohesió Social i Diàleg Intercultural. És professora de català i castellà per a persones estrangeres, correctora i traductora. Actualment, treballa al Consorci per la Normalització Lingüística (CPNL). És autora de llibres de literatura infantil i juvenil i de contes. 
Teresa Broseta (València, 1963) és Llicenciada en Ciències de l’Educació per la Universitat de València i en Filologia Hispànica per la UNED. Ha publicat relats breus en publicacions periòdiques, ha treballat en adaptacions de clàssics per a públic infantil i juvenil (Ramon Llull, Tirant lo Blanc o Frankenstein, entre altres) i ha traduït alguns textos del castellà al valencià.

També pots veure al nostre canal de YouTube la primera conversa, entre Carlos Minuchin i Joan Todó, acompanyats d'Anna Ballbona.