Lletres i Memòria, un nou projecte audiovisual de l'AELC

L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, juntament amb el portal d’internet Banc de la Memòria (projecte global sense afany de lucre que va néixer el 15 de juny de 2008 a Itàlia. A l’Estat espanyol tot just funciona des del febrer de 2009), ha endegat el projecte Lletres i Memòria. Es tracta d'una primera sèrie d’entrevistes en format vídeo a divuit escriptors i escriptores en llengua catalana, associats a l’AELC i nascuts abans del 1940, els quals donen testimoni de les seves vides i la seva obra.

Aquest primer grup d'autors i autores que inicien el projecte Lletres i Memòria s’anirà ampliant a partir d’ara amb tots aquells socis de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana –nascuts abans del 1940- que desitgin participar en el projecte per tal de deixar constància de les seves vicissituds biogràfiques, de la seva obra literària i, en definitiva, de tota la seva experiència vital.

Des de fa uns anys, a més, l’AELC porta a terme un altre projecte audiovisual: la col·lecció de DVD Veus Literàries, que dóna a conèixer alguns dels escriptors i escriptores més emblemàtics de la literatura catalana contemporània. En aquests DVD s'enregistra què pensen i què han viscut, quines són les seves passions i com han construït la seva obra. Es tracta d’uns DVD que es poden consultar en línia, mitjançant el web de l’AELC, i el nombre d’autors que s’hi inclouen arriba fins ara als 33. En el menú de la pàgina principal d’aquest web podeu anar a l’opció AUDIOVISUALS que us permet accedir tant a Veus Literàries com a Lletres i Memòria.