Lliurament del tercer concurs "Imagina un amor"

Es tracta del concurs literari per a joves de narrativa en llengua catalana de temàtica LGBTI celebrat des de 2018. Es convoca en el marc del QLit, Festival de Literatura Queer, amb tres categories: de 12 a 15 anys, de 16 a 18 anys i adults relacionats amb l'entorn escolar.

El jurat, format per Marta Carnicero, Lluís Hansen, Raquel Santanera i Sebastià Portell (amb veu però sense vot), està especialment satisfet per la participació d'aquest any, que ha estat de 90 relats.

Enguany els textos guanyadors són «La cerimònia» Candela Lloveras en la categoria de 12 a 15 anys, «Cabòries» de Bru Gómez Bonilla en la categoria de 16 a 18 anys i «Ella» de Cristina Xifra i «El llibre blau» de Júlia Mérida Coli, exaequo, en la categoria d'adults.

Els guanyadors han rebut els premis de la mà dels coordinadors del festival, Bel Olid, Sebastià Portell i Ricard Ruiz Garzón durant el darrer dia de programa de QLit, diumenge 11 d'octubre, al Centre LGTBI de Barcelona.

Prèviament al lliurament, Sebastià Portell ha conversat amb Xavier Lluís, guanyador en la categoria d'adults dels dos primers concursos, ja que l'escriptor acaba de publicar Les vides excepcionals dels viatgers (Baleària, 2020). El llibre ha guanyat el Premi Vila de Porreres de narrativa.

Pots veure aquí més informació sobre el concurs i els guanyadors i relats de totes les edicions.

Relats guanyadors publicats
Llegeix «La cerimònia» Candela Lloveras.
Llegeix «Cabòries» de Bru Gómez Bonilla.
L
legeix «Ella» de Cristina Xifra.
Llegeix «El llibre blau», de Júlia Mérida Coli.