S'obre la convocatòria per al IV Simposi Internacional d’Estudis Escènics

La revista Estudis Escènics de l’Institut del Teatre fa una crida a presentar propostes per al IV Simposi Internacional de la revista, que se celebrarà a l'octubre sota el títol «Interpretar el present, imaginar el futur. Literatura dramàtica catalana en temps de crisi. 2008-2021».

El simposi, organitzat per la revista Estudis Escènics amb la col·laboració de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), vol fer balanç de la situació en què es troba la literatura dramàtica catalana avui i reflexionar sobre el camí que ha transitat el nostre teatre des de l’esclat de la crisi econòmica del 2008. L'objectiu és debatre entre quatre eixos que dialoguen entre ells: el primer, els mecanismes de producció (i com el context determina la factura de les obres); el segon, la vigència del patrimoni dramàtic català; el tercer, l’emergència de les dramatúrgies del real i la reacció de les poètiques que reivindiquen la ficció, i, en darrer terme, la diversificació de llenguatges escènics que ha caracteritzat el període actual.

Convocatòria de comunicacions
Les propostes de comunicació han de ser d'entre quinze i vint minuts i sobre qualsevol dels quatre eixos de debat del simposi. Es poden presentar en català, castellà o anglès fins al 23 d’abril de 2021 a través d'aquest formulari en línia.

En el cas que siguin seleccionades, les comunicacions s’hauran de presentar públicament en qualsevol de les tres llengües esmentades.

Més informació sobre la trobada i els eixos de debat en aquest enllaç.