Celebrat el primer seminari de poesia de l'AELC

Seguint el model d'activitats professionals que organitza l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) com els seminaris de traducció, de teatre o de crítica, fa pocs dies es va fer una primera trobada dedicada al gènere poètic. Sota el títol "Camins entre l’experimentació i el cànon" i coordinat per Anna Pantinat, poeta i secretària de l'AELC, es va celebrar el dimecres 22 de novembre a l'Ateneu Barcelonès.

Recupera les sessions en vídeo

Mira l'àlbum

Vora quaranta persones es van reunir a la Sala Sagarra de l'Ateneu per escoltar les intervencions i participar en el debat. El seminari va començar amb la presentació per part de la seva coordinadora, Anna Pantinat, i del president de l'AELC, Sebastià Portell, que van recordar que l'AELC té un 50 % d'associats que escriuen poesia.

Les intervencions van ser de Teresa Pascual, que va reflexionar sobre models literaris, referents, educació i herències, i Josep M. Sala-Valldaura, que va parlar de convergències i divergències entre experimentació i cànon poètic. Després es va obrir el debat amb el públic, que va fer preguntes a tots dos autors.

Més tard va ser el torn de la taula rodona, dedicada a la renovació del cànon poètic. Hi van participar Maria Antònia Massanet, Marc Rovira i Maria Sevilla, moderats per Anna Pantinat. Massanet va centrar-se en el paper de les poetes i de la seva presència, mentre que Marc Rovira va exposar algunes idees sobre crítica en els mitjans actuals. Per la seva banda, Maria Sevilla va fer observacions sobre l'efecte que tenen els recitals poètics en el sistema literari.

Pots recuperar les biografies dels participants al programa complet 

El Seminari de Poesia va comptar amb el patrocini de CEDRO, amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes i amb la col·laboració de l'Ateneu Barcelonès. 

Fotografia: © Carme Esteve / AELC