Raimon recull el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes

Aquest dimarts 10 de juny es farà l'acte de lliurament del 46è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes a Raimon. L'acte tindrà lloc al Palau de la Música Catalana i consistirà en un homenatge a l'entorn del guardonat, Raimon, tant a nivell artístic com de contingut, responent així al mateix objectiu del premi, que és la divulgació de l'obra i la trajectòria del premiat d'honor.

El Premi d'Honor de les Lletres Catalanes és un reconeixement a la trajectòria intel·lectual instituït per Òmnium Cultural l'any 1969. Segons les bases, "el premi és atorgat a una persona que per la seva obra literària o científica, escrita en llengua catalana, i per la importància i exemplaritat de la seva tasca intel·lectual, hagi contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural dels Països Catalans".

El premi, que es concedeix anualment, té una dotació econòmica de 15.000 euros i no pot ser repartit entre diferents persones ni declarar-se desert. El jurat està format per nou persones d'àmplia representativitat intel·lectual i es renova per terços cada dos anys, a proposta de la junta directiva d'Òmnium Cultural.

El jurat d'enguany ha estat format per Margarida Aritzeta, Margarida Casacuberta, Lluís Duran, Joan Mas i Vives, Ramon Pla i Arxé, Joaquim M. Puyal, Anna Sallés i Bonastre, Carles Solà i Josep M. Terricabras.

Clica aquí per a llegir més informació sobre el lliurament i sobre el premi.


Ramon Pelegero Sanchis (Xàtiva, Costera, 1940). Cantant, escriptor i poeta, conegut amb el nom artístic de Raimon.
 
La seva trajectòria ha estat reconeguda, entre d'altres, amb el Gran Prix Carco de l'Académie Française du Disc (1967), la Medalla de Oro al Mérito en las Bellas Artes del Ministeri de Cultura d'Espanya (1995), la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya (1997), el Premio de Honor de la Academia de Música Española (2007), la Medalla d'Or de la Ciutat de Barcelona (2012), la Medalla d'Or del Círculo de Bellas Artes de Madrid (2014) i el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (2014).
 
Com a cantant ha musicat poemes propis, poemes de Salvador Espriu, i de clàssics valencians de la literatura catalana com ara Ausiàs March, Jordi de Sant Jordi, Joan Roís de Corella i Joan Timoneda.
 
És soci d'honor de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

[Més informació sobre l'autor]