Recital amb els guanyadors del Certamen Salvador Iborra

Xavier Mas Craviotto, Chantal Poch i Laura Torres Bauzà han vist publicats els seus poemaris després de guanyar el Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra. Ahir, dilluns 28 de juny, van llegir versos dels tres llibres en un acte a la Llibreria Calders presentat per Anna Pantinat, vocal de l'AELC. 

Recupera l'acte en fotografies

El guanyador de la primera edició, Xavier Mas Craviotto, va llegir diversos poemes de Renills de cavall negre (Viena, 2018). Chantal Poch va ser la guanyadora de la segona edició amb L'ala fosca (Viena, 2019) i la segona a recitar alguns dels seus versos. Finalment, Laura Torres Bauzà va llegir alguns dels poemes del seu llibre, Els temps últims (Viena, 2020). Després, tots tres poetes van voler recordar la figura de Salvador Iborra i la seva poesia llegint poemes de Les entranyes del foc (Ajuntament d'Arenys de Munt, 2005) i Els cossos oblidats (Onada, 2009).

El certamen, en homenatge al jove poeta assassinat el 2011, està organitzat per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana juntament amb l'Agència Catalana de la Joventut i l'Institut Balear de la Joventut per a escriptors d'entre 18 i 30 anys. L'acte també va comptar amb la intervenció de Núria Ramon, directora de l'Agència Catalana de Joventut, que va subratllar la bona acollida que està tenint el premi des de la seva creació.

El premi vol ser una eina de professionalització, a banda d'esperonar i fomentar la literatura en llengua catalana, i per aquest motiu a més a més de la dotació econòmica (2000 euros) el poemari guanyador es publica amb l'editorial Viena, amb distribució a la península i a les Illes Balears. Els finalistes també gaudeixen d'una formació plegats. La quarta convocatòria del certamen és oberta fins aquest diumenge, 4 de juliol, i les bases es troben en aquest enllaç

Homenatge a Salvador Iborra
Salvador Iborra (València, 1978 - Barcelona, 2011). Poeta, periodista i professor. Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València, col·labora en el suplement de cultura L'Espira, del Diari de Balears, activitat que compagina amb l'escriptura i amb la docència. És autor dels llibres de poesia Un llençol per embrutar (2003, Premi Betúlia de poesia de Badalona), Les entranyes del foc (2005, Premi Domènec Perramon de poesia) i Els cossos oblidats (2009, Premi de poesia Jaume Bru i Vidal). L'any 2011 Salvador Iborra mor assassinat al barri Gòtic de la ciutat.
Consulta la pàgina de l'autor.

Fotografia: © Carme Esteve / AELC