Torna Lletres Compartides

L'any passat, la Institució de les Lletres Catalanes, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Fundació Mallorca Literària i el Consell Insular de Menorca van impulsar Lletres Compartides, un programa d'intercanvi literari que implicava bona part dels territoris de parla catalana. Enguany, s'hi incorporen l'Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà i l’Oficina Pública de la Llengua Catalana, amb la inclusió en el programa d'autors de les Pitiüses i la Catalunya Nord.

Lletres Compartides és un programa que neix de la necessitat d’apropar els escriptors de tot l'àmbit lingüístic català als lectors que encara no els han llegit i posar-los en relació amb el sector de la creació i la promoció literàries dels altres territoris. Es tracta d’un projecte pensat a llarg termini que permet consolidar un espai literari comú entre els diversos territoris de parla catalana. El programa està dividit en quatre blocs (sessions informatives, visites d'autors, clubs de lectura i campanya de comunicació) pensats per fomentar el coneixement i l’intercanvi d'autors dels diferents territoris amb el repte afegit de generar una comunitat lectora global en català.

L'esperit d'aquest projecte connecta de ple amb la tasca que fa dècades que promou l'AELC, que és treballar la literatura de manera conjunta arreu del territori. I a més de l'abast geogràfic, el programa compta amb autors que representen estils i gèneres literaris diversos. Entre els trenta-tres autors, els nous territoris s'incorporaran amb el novel·lista Joan Daniel Bezsonoff (Perpinyà, 1963), de la Catalunya Nord, i la poeta Maria Teresa Ferrer Escandell (Formentera, 1979) i el dramaturg Vicent Tur (Eivissa, 1969), de les Pitiüses.

Pots llegir la notícia amb més informació al web de la Institució de les Lletres Catalanes.

Fotografia: Pexels.