55a Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, del 26 al 29 de març

Catalan
22 de març del 2018

La 55a Bologna Children's Book Fair de Bolonya (Itàlia) és un dels esdeveniments de l'any més importants pels diversos operadors del sector cultural per a infants i joves: editors, autors, il·lustradors, traductors, agents literaris, emprenedors, llibreters, bibliotecaris, mestres, etc. La fira se celebra del 26 al 29 de març de 2018, i ocupa més de 20.000 metres quadrats per a 1.300 expositors de 75 països diferents. Els organitzadors preveuen una assistència de 26.000 professionals del sector.
 
Aquesta fira va més enllà del simple intercanvi de drets d'autor per a convertir-se en un laboratori creatiu i un aparador de projectes innovadors. Organitza tallers i conferències, mostra les principals tendències mundials del mercat i presenta casos innovadors en l'àmbit digital. Entre altres també entrega diversos premis, com el premi Strega, que en poques edicions s'ha convertit en un dels més prestigiosos a nivell mundial, i que l'any passat va guardonar la versió italiana del llibre d'Enric Cirici Molsa (Premi Strega categoria 6-10 anys, per la traducció a l'italià de Molsa, Muschio, trad. Francesco Ferrucci).

Si en l'edició de l'any passat la Fira va tenir la literatura catalana com a convidada d'honor, enguany es dedicarà a la Xina. Es farà una gran mostra de la millor il·lustració contemporània xinesa i hi haurà 100 expositors dedicats a la literatura infantil i juvenil d'aquest gegant de la literatura per a infants i joves. Un any després que la literatura catalana fos protagonista, la presència d’editors i agents dedicats a la LIJ en català s'ha multiplicat. A més d'una nodrida representació d’agències literàries catalanes hi seran presents una quarantena d’editorials, trenta d’elles a l’estand col·lectiu de l’Associació d'Editors en Llengua Catalana. Precisament, aquest espai acollirà el dia 26 una trobada informal entre els assistents a la Fira proposada des dels Governs de Catalunya i les Illes Balears amb suport de l’AELLC, l’APIC i el Gremi d’Editors de Catalunya.

A més de la presència dels nostres editors i representants, destaca la conferència organitzada en col·laboració amb el New York Times sobre el premi Best Illustrated Children's Book Award, que atorga des de fa 65 anys aquest diari; una conferència sobre llibres infantils i juvenils d'art, arquitectura i disseny, el Congrés de llibreries independents, una trobada sobre audiollibres i l'organització del Dust or Magic, organitzat en col·laboració amb el Children’s Technology Review estatunidenc.

Trobareu el programa complet clicant aquest enllaç. També podeu seguir el desenvolupament de la fira a través del seu perfil a Twitter, @BoChildrensBook


Categoria