L'AELC s'afilia a l'International Authors Forum

Catalan
5 de maig de 2015


L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana s'ha inscrit com a membre de ple dret a l'International Authors Forum. Aquesta plataforma internacional és un punt de trobada per a les diverses associacions d'autors a nivell mundial, i funciona com a fòrum de discussió, debat i acció per als autors a escala global.


Creada el desembre de 2013, l'International Authors Forum (IAF) representa els autors (escriptors, traductors i artistes visuals) a través de les associacions que en formen part. L'objectiu primer d'aquesta organització és fer visible la perspectiva dels autors i defensar el seus drets en els organismes internacionals que confeccionen les polítiques de drets d'autor –com ara el World Intellectual Property Organization–. Al mateix temps funciona com un fòrum de debat en el qual els autors poden debatre sobre els seus drets. És, de fet, un organisme similar al que editors, biblioteques o distribuïdors disposen des de fa temps. IAF treballa a partir de quatre pilars:


- Defensar el dret dels autors a contractes justos i negociables.

- Promoure que els autors puguin decidir quin ús se'n fa de la seva obra.

- Fer pedagogia de la importància dels drets d'autor.

- Treballar perquè els usuaris finals estiguin més informats de les opcions que escullen i perquè tinguin un accés més fàcil als continguts digitals, sense deixar de protegir el dret dels autors a una remuneració justa i equitativa.La següent reunió de treball de l'IAF serà a Viena a principis de juny. Actualment IAF compta amb 44 membres d'arreu del món, i l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana és l'única representant de l'Estat espanyol.


Des del març de 2014 IAF està encapçalada pel representant del Writers' Union of Canada, John Degen (Chair), i pel representant de la Malawi Writers Union, Mike Mvona (Vice Chair), amb una junta amb membres del Regne Unit, els EE. UU., Suècia i Austràlia.
Llegiu la notícia al seu web: IAF proud to include Catalan language writers in its work.


Categoria