Noves beques d'escriptura Montserrat Roig

Catalan
13 de gener de 2017

En el marc del programa Barcelona Ciutat de la Literatura de la UNESCO, l'Institut de Cultura de Barcelona ha engegat un nou programa de beques per a escriptors, perquè escriguin sobre (i des de) Barcelona en qualsevol gènere literari i llengua.

Es becaran vint autors, que rebran 3.000 euros i un espai de treball durant dos mesos en un lloc singular de la Ciutat Comtal. Aquesta convocatòria té l'objectiu d'identificar i donar suport a projectes literaris que tinguin relació amb la ciutat de Barcelona. Els espais que se cediran se situen en aquests edificis: la Fàbrica de Creació Fabra i Coats, la Vil·la Joana, el MUHBA de la Plaça del Rei, la Biblioteca de Catalunya, la Reial Acadèmia de Bones Lletres, la Fundació Antoni Tàpies, la Sala Beckett, el Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, la Fundació Joan Miró i la Biblioteca de Nou Barris.

Els candidats tenen fins al 10 de febrer de 2017 per a presentar-s'hi. Aquests premis són per a escriptors de qualsevol nacionalitat residents a Barcelona amb un projecte d'escriptura  de  ficció  (poesia,  narrativa,  dramatúrgia)  o no-ficció  (assaig,  periodisme)  que  tingui relació amb la ciutat de Barcelona, en un sentit ampli. Aquests premis s’atorgaran tenint en compte l'equilibri de gènere i de llengües. Queden  exclosos  d’aquest  procés  de  selecció  les  tesis doctorals,  els  projectes  d'investigació  i  els projectes que condueixin a una titulació. Podran  ser  beneficiaris  els  autors  d’obres  literàries, escriptors,  poetes,  dramaturgs,  traductors, guionistes i/o periodistes, de qualsevol nacionalitat que resideixin a Barcelona i que tinguin com a mínim una obra publicada amb una tirada mínima de 500 exemplars.
 

El nom d'aquests premis vol ser un homenatge a Montserrat Roig, doncs l’any 2016 es compleixen 25 anys  de  la  seva  mort.  Aquesta  escriptora  barcelonina  de  novel·les,  contes,  reportatges  i  articles periodístics, també va presentar i dirigir diversos programes de televisió, on va fer d’entrevistadora a escriptors de generacions precedents.

Trobareu tota la informació en aquest enllaç: http://ajuntament.barcelona.cat/ciutatdelaliteratura/ca/beques-descriptura-montserrat-roig

Categoria