Autors i Autores

Maria Lluïsa Amorós

Pòrtic

Maria Lluïsa Amorós Corbella (Reus, 1954) és escriptora i professora. Viu entre Reus i Girona. Llicenciada en Filologia Hispànica i Filologia Catalana, és catedràtica de Llengua Catalana i de Literatura, i ha exercit la docència en l'ensenyament secundari.

En el camp de la literatura, ha treballat sobretot novel·la i novel·la juvenil. Entre el seu debut, l'any 1986, amb Poppis i Isolda i la seva darrera novel·la Confidències vora el Tàmesi (2023), Amorós ha publicat divuit títols en llengua catalana. Amb Aquella tardor amb Leprechaun obté el Premi Vaixell de Vapor (1987) i amb Els nens de la senyora Zlatin (2021) és finalista del Premi Ramon Llull 2020 i del Premi Joaquim Amat-Piniella 2022.

Forma part del programa Lletres a les Aules de la Institució de les Lletres Catalanes. També ha fet conferències en clubs de lectura, com a l'Ateneu Barcelonès, la Biblioteca Central Xavier Amorós i el Centre de Lectura de Reus; a l'Associació de Dones Reusenques, l'Associació de Dones d'Alforja, la Biblioteca Emilia Xargay de Sarrià de Ter, la Biblioteca Carles Rahola de Girona, la Biblioteca Antoni Gaudí de Riudoms i la Biblioteca Joan Miró de Mont-roig del Camp, entre altres. I ha fet xerrades en diversos centres cívics i en centres d’ensenyament d’arreu de Catalunya. El juny de 2005 és l'escriptora convidada a l'onzena Trobada d'Escriptors del Camp de Tarragona i, l'abril de 2022, l'escriptora convidada a la Festa de la novel·la històrica de Puig-reig. És comissària de l'Any Xavier Amorós 2023 de Reus.

És membre de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i ha participat en trobades d'escriptors gallecs, bascos i catalans, Galeusca (Mallorca, 2002). Com a membre del PEN Català participa en el Fòrum 2004 Paraules i Futur a Palma.

Forma part del col·lectiu Reusenques de Lletres (Reus) i és membre fundadora del Col·lectiu de Teatre La Vitxeta (Reus).

Ha estat jurat de diversos premis literaris de novel·la, com el Premi Pin i Soler Ciutat de Tarragona.

Contacte amb l'autoraFotografia i documentació de l'arxiu personal de l'autora.