Autors i Autores

Maria Lluïsa Amorós

Pòrtic

Maria Lluïsa Amorós Corbella (Reus, 1954) és escriptora i professora. Viu a Girona. Llicenciada en Filologia Hispànica i Filologia Catalana, és catedràtica de Llengua Catalana i de Literatura, i ha exercit la docència en l'ensenyament de Secundària.

En el camp de la literatura, ha treballat sobretot novel·la i novel·la juvenil. Des del seu debut, l'any 1986, amb Poppis i Isolda, ha publicat disset títols en llengua catalana. Amb Aquella tardor amb Leprechaun va obtenir un Premi Vaixell de Vapor (1987). Ha estat traduïda al castellà. La seva darrera obra és Els nens de la senyora Zlatin (2021), finalista del Premi Ramon Llull. 

Forma part del programa Lletres a les Aules de la Institució de les Lletres Catalanes. També ha fet conferències en clubs de lectura, com a l'Ateneu Barcelonès, la Biblioteca Central Xavier Amorós i el Centre de Lectura de Reus; a l'Associació de Dones Reusenques i a l'Associació de Dones d'Alforja. També ha fet xerrades en diversos centres cívics i en centres d’ensenyament d’arreu de Catalunya. El juny de 2005 va ser l'Escriptora convidada a l'onzena Trobada d'Escriptors del Camp de Tarragona.

És membre de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i ha participat en trobades d'escriptors gallecs, bascos i catalans, Galeusca (Mallorca, 2002). Com a membre del PEN Català va participar en el Fòrum 2004 Paraules i Futur a Palma.

Forma part del col·lectiu Reusenques de Lletres (Reus).

Va ser membre fundador del Col·lectiu de Teatre La Vitxeta (Reus).

Ha estat jurat de diversos premis literaris de novel·la. Com el Premi Pin i Soler Ciutat de Tarragona de novel·la, on encara continua essent-ne.

Contacte amb l'autora.Fotografia i documentació de l'arxiu personal de l'autora.