Autors i Autores

Daniel Cassany

Pòrtic

Daniel Cassany (Vic, 1961). Professor titular d'Anàlisi del Discurs a la Universitat Pompeu Fabra. És llicenciat en Filologia Catalana i Doctor en Ciències de l'Educació per la Universitat de Barcelona.

Ha publicat diversos llibres sobre comunicació escrita, com Descriure escriure (1987), La cuina de l'escriptura (1993), Reparar l'escriptura (1993) i Construir l'escriptura (1999), i sobre didàctica de la llengua, com Ensenyar llengua (1993) en coautoria amb Glòria Sanz i Marta Luna, a més de nombrosos articles especialitzats en ensenyament de la llengua, l'escriptura i l'anàlisi del discurs.

Ha sigut professor de postgraus, màsters i doctorats en universitats espanyoles, europees, hispanoamericanes i japoneses, i conferenciant invitat en congressos internacionals. També ha col·laborat amb els ministeris d'educació de Catalunya, Galícia, Espanya, Argentina, Xile i Mèxic en programes de promoció de la lectura i l'escriptura i de formació de professorat. Els projectes de recerca que porta versen sobre l’anàlisi de la divulgació científica i la literacitat crítica i electrònica.

És soci de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.
Pàgina elaborada per Carme Ros per a l'AELC.
Documentació i Fotografies: Arxiu personal de l'autor.