Autors i Autores

Miquel Llàtzer (Miquel Català)

Pòrtic

Miquel Català (Algemesí, 1961) és el pseudònim literari de Miquel Llàtzer. Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València, ha exercit la docència des del curs 1986-87 en diferents instituts del País Valencià.

Ha publicat els poemaris Poemes de la nina libèl·lula (Germania, 2012), Poemes de la nina mandarina (Germania, 2014), Cavallet de mar (Neopàtria, 2015), La llum del far (Neopàtria, 2017), La dona del bosc (Neopàtria, 2019), Duna (Neopàtria, 2021) i Carmen lucet in textura. Obra completa inèdita (Neopàtria, 2023), que conté tretze poemaris i vuit poemes finals.

Ha estat antologat en els llibres Estels de paper. Vint-i-un poetes per al segle XXI (Germania, 2012), La Poesia, una sola veu. I trobada a Vinaròs de la Fundació Caixa Vinaròs (2014), POEMES. I Trobada poètica de l'Editorial Neopàtria (2015), Som amb tu (Tirremis, 2017), llibre solidari Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia i El vers als llavis: Homenatge a Carles Salvador (Enkuadres, 2019).

Ha participat en nombrosos recitals de poesia, en solitari i col·lectius, tot portant la seua poesia a qualsevol indret de l'àmbit lingüístic català-valencià-balear, acompanyat de músics, cantants i rapsodes.

És membre d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Xúquer Viu, Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del PV (STEPV).

És soci de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC).Fotografia © Miguel Alonso Solbes.
Documentació de l'arxiu personal de l'autor.