Autors i Autores

Salvador Macip

Fotografia de l'autor.

Biografia

Salvador Macip i Maresma neix a Blanes el 18 de desembre de 1970. Passa la seva infantesa i joventut a cavall entre Blanes i Barcelona. Estudia Medicina a la Universitat de Barcelona (1988-1994), on també obté el doctorat en Genètica Molecular (1998). Des de finals del 1998 fins a principis del 2008 treballa a l'hospital Mount Sinai de Nova York fent recerca oncològica. Des del 2008 segueix investigant sobre el càncer al laboratori que dirigeix a la Universitat de Leicester, Regne Unit.

Després d'haver escrit en diferents fanzines des de principis dels 90, el 1995 queda finalista del XIX Premio Antonio Machado amb el conte La bèstia amagada (publicat al recull Los mosquetones ebrios y otros relatos). Durant aquells anys, participa en la fundació de la Societat Catalana de Ciència Ficció i Fantasia.

El 2005 es publica la seva primera novel·la, Mugrons de titani, coescrita per correu electrònic amb Sebastià Roig, que compta amb una banda sonora i guanya el premi Vall d'Albaida. El mateix any, un dels seus contes apareix en el llibre d'homenatge a Jules Verne Els fills del capità Verne. Durant el 2006 es posen a la venda els tres primers llibres de la sèrie infantil Arno et Tururut, traduïda al francès. No serà fins a l'any següent que el primer d'ells apareixerà en la seva versió original catalana (Oriol i Tururut).

El 2006 guanya el VII premi Vila d'Almassora amb el recull de contes Quina gran persona!, publicat el 2007, que conté la majoria de narrativa curta que ha escrit fins a la data. El mateix any surt la primera novel·la en solitari, El rei del món, fruit de les seves experiències a Nova York.

El 2008 combina els seus interessos per la ciència i l'escriptura en el llibre de divulgació Immortals, sans i perfectes, que fa un retrat de la situació actual de la biomedicina i com afecta i afectarà les nostres vides.

Els seus llibres tenen planes web pròpies, on es poden trobar detalls sobre la seva creació, retalls de premsa i capítols o contes que no s'han arribat a publicar. Des del 2005 escriu el blog personal bloGuejat, una entrada del qual figura en el llibre La catosfera literària 08.