Autors i Autores

Vicenç Ambrós Besa

Pòrtic

Vicenç Ambrós i Besa (Berga, 1982) viu entre el Lluçanès i el barri barceloní de Sant Andreu. És escriptor, jurista i funcionari del cos superior d'administració general de la Generalitat de Catalunya. Es va llicenciar en Dret el 2005 i el 2018 va obtenir un màster en Estudis Jurídics Avançats amb Postgrau en Dret Públic. Ha ofert ponències relacionades amb el dret administratiu, les subvencions i l’estrangeria. Així mateix, ha col·laborat amb la Junta Arbitral de Consum de Catalunya com a àrbitre extern.

Ha obtingut diversos reconeixements en certàmens literaris. Entre altres llibres, ha publicat Acta martyrum, (Premi Sebastià Juan Arbó 2019), Asimetria (XIII Premi de Poesia Joan Duch per a Joves Escriptor 2011), El llac de les ànimes (Premi Joan Marquès Arbona de Narrativa Curta 2011), Des de la mort amb amor (Premi Vila de l’Ametlla de Mar de Narrativa 2007), Mort al Paradís (IV Premi Joescric.com de Novel·la 2007), i Foc entre dos blaus (II Premi Carme Guasch de Poesia 2005).

És autor del recull Laberints, reeditat el 2019 per l’Associació de Relataires en Català. També ha publicat textos en reculls o antologies d'autoria compartida. Així mateix, ha prologat diversos llibres i ha cedit nombrosos textos en portals web com ara, per exemple relatsencatala.com i poesia.cat. El 2009 va ser pregoner de la Festa Major de Prats de Lluçanès. També ha col·laborat com a Voluntari per la Llengua (VxL) i condueix un taller d'escriptura creativa a la Biblioteca d'Avinyó.

És membre de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC), del Centro Español de Derechos Reprográficos (CEDRO), de l'Associació de Relataires en Català (ARC), de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i d'Òmnium Cultural.

Contacte amb l’autor

Pàgina elaborada per Sara Serrano per a l'AELC.
Documentació i fotografia de l'arxiu personal de l'autor.