Autors i Autores

Àngel Martí Callau

Pòrtic

Àngel Martí Callau neix un juliol del 1966 a l'Ametlla de Mar, en una família de tradició marinera, fet que marca la seva obra. És Diplomat Superior en Criminologia, Màster en Seguretat Pública i Privada i Tècnic en protecció Civil i Gestió d'Emergències, i treballa com a funcionari a l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar. Compagina aquesta tasca amb la seva passió per la lectura i l'escriptura.

Tot i que és de ben jove que comença a escriure, especialment poesia, no és fins al 2012 que es decideix a publicar i, curiosament, la primera obra que veu la llum és una novel·la. A partir d'aquí entra a formar part, primer, de les associacions Poetes de l'Ebre i Calacultura i, després, del col·lectiu Dillums d'Arts al Forn i l'associació Poemes al Vent. A més, és president de l'Ateneu Calero.

Escriu novel·la, contes i poesia. En els seus versos, de caràcter clarament intimista, predomina el desamor i la reivindicació. Li han comportat diversos reconeixements en premis literaris.

Durant tres anys ha dirigit i presentat L'Absenta, un programa setmanal cultural de La Cala RTV, i ha format part de l'organització del Premi de Narrativa Vila de l'Ametlla de Mar i el Premi Nit de Poesia al carrer. Ha escrit lletres per a grups musicals i alguns articles en revistes culturals. Integra, a més, el duet poètic-musical amb Enric Franch "Versus A Cors". Participa habitualment en recitals de poesia, especialment solidaris, i trobades poètiques arreu del territori, i actua com a dinamitzador cultural. Ha estat membre del jurat de diversos premis literaris i ha participat com a ponent en Lloret Negre. Actualment, juntament amb Montse Cateura i Enric Franch, codirigeix el programa Cultura en Barra de La Cala RTV.

És soci de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

Documentació i textos de l'autor.
Pàgina elaborada per Sara Serrano per a l'AELC.
Fotografies de l'arxiu personal de l'autor.