Resposta de l'AELC davant la censura de llibres LGTBIQ+

L'Associació organitza una campanya de resposta a la censura de llibres de contingut LGTBIQ+ proposada per Abogados Cristianos i ratificada pel jutjat de Castelló. La resposta s'ha inclòs en el marc del festival de literatura queer de l'AELC, el QLit, que se celebra aquesta mateixa setmana a Barcelona.

La setmana passada es va conèixer la notícia que s’havia obligat a retirar 32 llibres de temàtica LGTBIQ+ d’onze instituts i d’un centre de reeducació de Castelló, una donació que havia fet l’Ajuntament de Castelló als centres, després de la denúncia d’Abogados Cristianos que ho considerava una «provocació sexual».

Entitats, editorials, llibreries i alguns dels autors dels mateixos llibres retirats van denunciar el rebuig contra la decisió del Jutjat número 1 de Castelló a través de les xarxes socials. La notícia arriba justament quan és a punt de celebrar-se el QLit i la junta del Principat ha decidit fer una campanya de resposta.

L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) farà arribar diversos packs de llibres de temàtica LGTBIQ+ als centres on s'està intentant exercir aquesta censura intolerable demanant a les editorials i als autors que participen al QLit, que precisament se celebra aquesta setmana, si volen fer una donació de llibres.

Com participar-hi?
—Les editorials o autors del QLit 2021 poden posar-se en contacte amb l’AELC a través del correu aelc@escriptors.cat
—La resta de persones que vulguin participar en aquesta campanya poden comprar el seu llibre preferit d’aquesta temàtica en una llibreria i portar-lo al Centre LGTBI de Barcelona (Carrer Comte Borrell, 22) del 21 al 24 d’octubre, quan se celebra festival

Les llibreries Antinous, La Caníbal, Cómplices, Prole i Pròleg de Barcelona col·laboren amb el festival i en tenen una àmplia selecció on triar i remenar.

Contra la censura, cultura! 

El QLit
La quarta edició del festival se celebra de dijous a diumenge al Centre LGTBI de Barcelona i també es podrà veure en directe al canal de YouTube de l'AELC. Hi participen Jesús Arpal Moya, Ian Bermúdez, Maria Bosom, Clàudia Carreras, Anna Casals, Begoña Chorques, Edgar Cotes, Connie Dagas, Denise Duncan, Marina Espasa, Fe Fernández, Eloy Fernández Porta, Llàtzer Garcia, Yannick Garcia, Assum Guardiola, Miriam Hatibi, Judith Juanhuix, Març Llinàs, Marina Llompart, Lyona, Sebas Martín, Jordi Martín Lloret, Helena Meri, Sònia Moll, Núria Monrós, Ana Navío, Bel Olid, Lucía de Palau, Pere Parramon, Sebastià Perelló, Marina Porras, Sebastià Portell, Carles Rebassa, Violeta Richart, Josep Rodríguez i Ferrer, Ricard Ruiz Garzón, Sara Serrano, Maria Sevilla, Elisenda Solsona, Arianna Squilloni, Nona Umbert, Marina Vidal, Josep Vitas i Cristina Xifra.

Consulta el programa