Carta oberta del CAE a la presidenta de la Comissió Europea

Culture Action Europe (CAE) envia una carta oberta a Ursula von der Leyen, presidenta de la Comissió Europea, després que cultura no hagi estat inclosa explícitament en cap dels títols de les noves carteres. Dels 26 títols proposats per la presidenta, el de "cultura" com a tal ha desaparegut. Von der Leyen encomana a la comissària Mariya Gabriel la Direcció General de Recerca i Innovació, així com la Direcció General d'Educació, Joventut, Esport i Cultura. Tanmateix, la paraula cultura no figura en el títol de la seva nova cartera, "Innovació i joventut", com tampoc no ho fan recerca i l’educació.

És per aquest motiu que Culture Action Europe ha escrit una carta a la presidenta de la Comissió Europea demanant:

  • La recuperació de cultura com a títol, ja que és un pilar fonamental per a qualsevol esforç col·lectiu
  • La crida a un mandat específic per fomentar el diàleg i sincronitzar les accions amb altres comissaris que tracten qüestions relacionades amb cultura

Llegeix la carta sencera en anglès

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana ha signat la carta juntament amb d'altres entitats. Culture Action Europe també ha obert una petició en línia que es pot signar fins al 23 de setembre per donar suport a la crida i demanar que es canviï el títol a "Innovació, joventut i cultura".

Culture Action Europe
Organització que treballa per a la promoció de la cultura i les arts a les institucions europees, amb l'objectiu de fer-los un element central del projecte comú europeu. Funciona com a lobby o grup d'influència sobre les polítiques culturals europees, per tal d'augmentar i millorar l'accés a la cultura i les arts dins i fora d'Europa. Des de l'any 1992 Culture Action Europe –abans de 2001 s'anomenava European Forum for the Arts and Heritage (EFAH)– ha estat treballant activament en les polítiques culturals europees. CAE té accés immediat als responsables europeus en polítiques culturals, i és majoritàriament reconegut com el principal interlocutor en matèria cultural a nivell europeu. CAE és la plataforma que agrupa més organitzacions del sector cultural en l'àmbit europeu.

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana és una de les tres organitzacions de l'Estat espanyol que en formen part. Pots llegir aquí les institucions i organismes nacionals, estatals i internacionals dels quals l'AELC en forma part.