Descomptes per a socis a la Fundació Palau

A partir d'aquest febrer els socis de l'AELC podran gaudir d'avantatges a la Fundació Palau. Tindran entrada lliure al museu i 20% de descompte en les seves publicacions.

L'Asssociació ha signat un conveni amb la Fundació Palau que permetrà obtenir aquests beneficis als socis de l'AELC, així com la possibilitat de fer una visita guiada a l'any. Aquests avantatges se sumen a molts d'altres que es poden obtenir amb el carnet de soci i que es troben a l'apartat de descomptes del web.

La Fundació Palau
Es va inaugurar al mes de maig de l’any 2003 i té com a vocació conservar, exhibir i difondre el fons artístic i documental de Josep Palau i Fabre. Josep Palau i Fabre es considera un dels especialistes més prestigiosos en l’àmbit mundial sobre la vida i l’obra de Pablo Picasso, del qual també era amic personal. Poeta, dramaturg, contista i assagista, és una de les grans personalitats de la literatura catalana dels nostres temps i ha connectat la cultura catalana amb els corrents artístics més importants del segle XX gràcies a la seva relació amb personalitats com ara Picasso, Artaud, Octavio Paz, Cocteau o Lorca. Visita el web de la fundació.

Exhibeix de forma permanent part del seu fons artístic. L’exposició permanent s’inicia amb l’àmbit "Un pare pintor i un fill poeta". Josep Palau Oller va ser pintor, dissenyador i decorador. El seu fill, Josep Palau i Fabre, va viure la infantesa i la joventut envoltat de llibres, quadres, discos i mobles déco. Aquest espai reviu la passió per l’art de pare i fill. Des dels inicis de Palau Oller com a pintor, fins a la maduresa del de Palau i Fabre, un dels poetes catalans més importants del segle XX, i la seva relació amb els grans artistes del seu temps: Joan Miró, Antoni Tàpies, Perejaume i Miquel Barceló. El segon àmbit és "Picasso, amic estimat". Durant els anys de l’exili voluntari a París, entre 1945 i 1960 Palau i Fabre va dedicar a Picasso poemes i una breu biografia de ficció. De retorn a Catalunya, es va consagrar a estudiar la seva obra. En van sortir quatre volums d’una biografia monumental, amb centenars d’il·lustracions, que s’ha traduït a moltes llengües, i nombroses monografies. Aquesta sala recull les obres de Picasso que Palau i Fabre va reunir amb la idea d'exposar-les a la seva fundació.

La Fundació integra, a més, un important fons documental i bibliogràfic sobre Picasso i l’art i la literatura catalanes del segle XX.

Actualment i fins al 21 de març es pot visitar l’exposició temporal "Ferran Freixa. Passat i present".