S'obre la convocatòria del cinquè Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra

Es convoca la cinquena edició del Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra, en homenatge al jove poeta assassinat el 2011, que organitza l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana juntament amb l'Agència Catalana de la Joventut i l'Institut Balear de la Joventut. S'hi poden presentar escriptors d'entre 18 i 30 anys amb un poemari. El termini acaba el 10 de juliol de 2022.

Consulta les bases en PDF

El premi vol ser una eina de professionalització, a banda d'esperonar i fomentar la literatura en llengua catalana, i per aquest motiu a més a més de les aportacions monetàries (2000 euros) el poemari guanyador serà publicat a càrrec de l'editorial Viena, amb distribució a la península i a les Illes Balears. Els finalistes gaudiran d'una formació plegats, que es durà a terme del 14 al 16 d'octubre a Binissalem (Mallorca).

Homenatge a Salvador Iborra
Salvador Iborra (València, 1978 - Barcelona, 2011). Poeta, periodista i professor. Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València, col·labora en el suplement de cultura L'Espira, del Diari de Balears, activitat que compagina amb l'escriptura i amb la docència. Des de l'any 2009 viu a Barcelona, on estudia un màster en literatura, art i pensament a la Universitat Pompeu Fabra. El seu primer poemari apareix dins l'obra col·lectiva Arran de terra. 12 poemaris (1998) i és autor dels llibres de poesia Un llençol per embrutar (2003, Premi Betúlia de poesia de Badalona), Les entranyes del foc (2005, Premi Domènec Perramon de poesia) i Els cossos oblidats (2009, Premi de poesia Jaume Bru i Vidal). L'any 2011 Salvador Iborra mor assassinat al barri Gòtic de la ciutat.
Consulta la pàgina de l'autor.

Pots veure aquí la cronologia de guanyadors i tota la informació sobre el premi.

Edició 2021
Els angles del vent de Max Codinach va ser el poemari guanyador del Certamen Art Jove Salvador Iborra de poesia 2021. Max Codinach Sendra (Barcelona, 1999) és poeta, treballa de llibreter i col·labora en mitjans com La Directa. L'any 2020 va rebre el 39è Premi Gabriel Ferrater de poesia dels Premis Baix Camp per a joves. Escriu també relats i microrelats, que han estat premiats en certàmens com el Premi Vila de Martorell 2019. Enguany va ser el poeta convidat per representar el Principat al 17è Solstici d'Estiu de la Fundació ACA

Roser Bastida, Esther Climent, Jèssica Ferrer i Irene Gómez Diéguez, finalistes d'altres edicions, expliquen la seva experiència al certamen en aquest vídeo: